banner2
Öne Çıkanlar Urfa toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

ŞUTSO; Abideye köprülü kavşak yapılsın

ŞUTSO Urfanın çözüm bekleyen sorunlarından oluşan bir dosya hazırladı.

Bir dizi açılış yapmak için Şanlıurfa’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a iletilmek üzere Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, ilin çözüm bekleyen sorunlarından oluşan bir dosya hazırladı. Başbakana hitaben “Zat-ı Alinizin ve Hükümetinizin ilimize, ülkemize ve insanlığa yaptığı hizmetler için teşekkür ederiz.”şeklinde başlayan hazırlanan dosyada “Şanlıurfa’da devam eden büyük hizmetleriniz yanında küçük de olsa çözümünde vatandaşlarımızı sevindirecek acil sorunlarımız aşağıya çıkarılmıştır. “ifadelerine yer veriliyor.

 

Mevcut hükümetin çabaları ile Dünyada 26. sırada olan Türkiye ekonomisi bugün bütün dünyayı, Amerikayı bile ciddi ciddi sarsan ekonomik krize rağmen dünya ülkeleri arasında 17. sıraya yükseldiğini hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu durumun uluslararası camiada Türkiye’nin ve Türkiye vatandaşlarının itibarını artırdığını söyledi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Başbakan Erdoğan’dan beklentilerini hazırladığı dosyada şunlara yer verdi:

1-Hükümetimizin büyük desteği sayesinde, Suruç ve Viranşehir sulama kanalları muhtemelen sözleşme süresinden önce bitirilecektir. Bu büyük yatırımların işe yaraması için sulama şebekesinin de bir an önce ihale edilmesi gerekmektedir.

“GAP Eylem Planı”nın tamamlanmasıyla, dev bir hammadde üretimi üssü haline gelen şehrimizde, nakliyenin düşürülebilmesi için, demiryolumuzun bir an önce organize sanayiden geçecek şekilde başlanması ve bitirilmesi,

2-Diyarbakır Seyrantepe’ye yapıldığı gibi Abide Meydanına da köprülü kavşak yapılması,

3-Kuzeybatı Çevre Yolunun (Karaköprü- Evren Sanayi) yapılması,

4-Haleplibahçe çevresindeki gecekonduların TOKİ yardımıyla kentsel dönüşüm uygulanarak temizlenmesi,

5-Şanlıurfa OSB’deki elektrik enerjisi fiyatı çevre illerdeki OSB’lerdekinden daha pahalıdır. Tarife değişme yasağından kaynaklanan ortalama % 12’lik fark rekabetimizi çok zorlaştırmaktadır, fiyatların eşitlenmesi,

6-Tarımda cazibeli sulamayla, elektrikle sulayanlar arasında büyük maliyet farkı var, bu farkın azaltılması,

7-Mürşitpınar ve Ceylanpınar Kapılarının bir an önce açılması,

8-Kültür Bakanlığı’nın tanıtım programında Şanlıurfa’ya yer verilmesi ve Kültür Bakanlığı yatırımlarının ilimizde hızlandırılması, inanç turizminin canlandırılması ve desteklenmesi

9-Ortadoğu’ya açılan en yakın ve elverişli gümrük kapımız olan Akçakale Gümrük Kapısı’nın  24 saat hizmet vermesi, Akçakale Gümrük Binası ve sahasının bir an önce yapılması. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.