banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

ŞUTSO 325 İşsiz Arıyor

Bir ay sürecek kurslarda kursiyerlerin hem kurslara katılacağı hem de günlük yevmiye alacakları bildirildi.

ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, kurslarla vasıflı eleman yetiştirmek için kolları sıvadıklarını belirtti. Baysal, İş Kur ile birlikte 325 maaşlı kursiyer aradıklarını söyledi. Girişimcilik branşında eğitim vereceklerini dile getiren ŞUTSO Vekili Osman Baysal, kurs süresince  325 işsize ücret ödeyeceklerini aktardı.. Kurslara katılan bir kişinin eline günde 15 lira  para geçeceğini ifade eden ŞUTSO Başkan vekili  Baysal, 22 günde ise bir kursiyere 330 lira civarında para ödeneceğini vurguladı.

Bu çerçevede ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ve MEKSA Vakfı Müdiresi Didem Demirkol ile birlikte Harran Otel'de düzenledikleri basın toplantısında işsizlere yönelik başlatılacakları kurslarla ilgi gazetecilere bilgiler verdiler. Kursları ise akademisyenlerin vereceğini belirten ŞUTSO Başkan vekili Osman Baysal, böyle bir kursun Şanlıurfa'da ilk kez düzenleneceğini anlattı.

Krizle birlikte işsizliğin Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini hatırlatan İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, Şanlıurfa'da kendilerine müracaat eden yaklaşık 45 bin işsizin olduğunu ifade etti. ŞUTSO ile birlikte düzenleyecekleri kursla kısmen de olsa işsizlere iş kurma imkânı sağlayacaklarını dile getiren Karasevda, kursların sonunda iş kuracak işsizlere KOSGEB'in 7 bin lira hibe ayrıca 2 yıl ödemezsiz 70 bin TL kredilerin verileceğini söyledi. Kursların 25'li gruplar halinde verileceğini aktaran İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, kursların 1 Temmuz'da başlayacağını hatırlattı.

Karasevda şöyle konuştu; "Bize iş müracaatında bulunanlar var. Onlarla irtibata geceğiz. Kurslar sayesinde onların iş sahibi olmalarını sağlayacağız. İşsizliğin önüne geçilebilmesinde en önemli aşamalardan birisi ise yetişmiş eleman probleminin çözülmesi. Bu kurslarla vasıflı iş gücü ihtiyacını karşılanmış olacak. Girişimcilik kursları, aynı zamanda geçici istihdam modeli olarak da görülüyor. Kurs alan kişiler, geçici süreyle de olsa bir gelire kavuşuyor. Şanlıurfa'da 25'erli gruplar halinde yürütülecek 325 işsize toplam 72 saat kurs verilecek."dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.