banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

ŞUTB Başkanı Kaya; asıl sorun sahaya inmemek
Çiftçi ve tarım sorunlarının konuşulduğu programa konuşmacı olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, çiftçilerin yeterince bilinçlendirilmediğine vurgu yaparak asıl sorunun kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve çiftçiyi gerçek anlamda eğitmek için sahalara inilmediğine dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Harran Üniversitesi’nin ve Şanlıurfa’da buluna ilgili sivil toplum kuruluşlarının tarım alanında çeşitli çalışmalar yaptığına değinen Başkan Kaya, Şanlıurfa’da kaliteli makarnalık buğday çeşitlerinin yetiştirildiğini kaydetti. Başkan Kaya, makarnalık buğdayın Şanlıurfa için önemli olduğu belirterek “Makarnalık buğdayda neden bir tohum çeşidini biz keşfetmeyelim, sanayicilerimizin, çiftçilerimizin bu tür etkinliklere katılmasını sağlamalıyız. “diye konuştu. Her köyde bir ziraat mühendisinin olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, mühendislerin çiftçileri bilgilendirmesi gerektiğini ve çiftçilerin okumaya teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun %40’nı ürettiğine dikkat çeken Başkan Kaya, pamuk üretiminde çok ciddi sıkıntıların olduğunu ve çiftçilerin pamuk üretimiyle ilgili yasaları dikkate alması gerektiğini  belirtti. Çiftçileri kaliteli pamuk tohum ekimine teşvik etmek gerektiğini belirten Kaya; “ Kaliteli pamuk ürettiğimizde bunu rahatlıkla sanayicimize pazarlayabiliriz. Kaliteyi başarabilmek için de kaliteli tohumu bulmamız gerekir.” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.