banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Suruç'u zor günler bekliyor

 Şanlıurfa’ya bağlı olan Suruç İlçesinde Suriyeli mültecilerin göç etmesi nedeniyle nüfusun ikiye katlandığını ve ilçe nüfusunun 100 bini bulduğunu ifade eden Suruç esnafı Metin Güzel sıkıntılarını dile getirdi.

Suruç’ta 7 yıl esnaf olarak çalıştığını belirten Güzel, “Suruç halkı, yaklaşık iki aydır Suriyeli mülteci kardeşlerimizi burada  çok güzel karşıladılar, yardım ettiler ama bu yardımlar bir yere kadardır. Bundan sonrası nasıl olacak, bunu tabi bize zaman gösterecek. Bu gidiş iyi görünmüyor. Çünkü şimdi Suruç kendi geçimini sağlayabiliyor. Bir de bunun kadar bir nüfus daha eklenince bir yerde bir patlaklık olur. Şimdi yavaş yavaş görüyoruz işte. Suruçlu kardeşlerimiz, bu Suriyelilere önce bedava ambarlarını ve evlerini verdiler, ama şuan kiraya veriyorlar.”dedi.
Suruç halkının Suriyeli mültecilere kalacak yerleri için ambarlarını senede 3 bin liraya kiraladıklarını belirten Güzel, bu gidişatın iyi olmadığını ve büyük bir kaosa neden olabileceğini söyledi.


Son olarak Suriyeli mültecilerin Suruç’a yerleşmesi nedeniyle Suruç halkının zor durumda olduğunu belirten Güzel, “ Devlet bir an önce bu mülteci kardeşlerimize yardım etmesi lazım. Gelen Suriyeli büyükler iş bulamıyor, küçüklerini çalıştırıyorlar.Şuan 4 çadır kentimiz var. Bu içler acısı bir durumdur. Bu mülteciler banyo ihtiyacı ve diğer zorlu olan ihtiyaçlarını gideremiyorlar.” şeklinde konuştu. (Hüseyin İçli / Emrah Deniz – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.