banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Milletvekili Gaziantep

Suriye ile tarımda işbirliği

arasında "Tarımsal İşbirliği Çalıştayı" için Şanlıurfa'ya gelen Suriye heyeti Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Suriye Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı önderliğinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin'i makamında ziyaret eden Suriye heyetine Şanlıurfa'nın tarımsal potansiyelinin yani sıra turizm ve sanayi potansiyeli anlatıldı.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Suriye ile Şanlıurfa arasında müşterek işbirliği konusunda her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Suriye ile Türkiye arasında tarihi bir bağ bulunduğunu hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, iki ülke arasında son yıllarda artan ikili ilişkiler arasında olumlu gelişmelerin yaşandığını bunu sınır vilayetlerin çok iyi değerlendirmesi gerektiğine işaret etti.

2009'da Suriye ile tarım, sağlık, enerji, çevre-orman, yüksek öğretim, dışişleri ve hizmetler alanında toplam 51 anlaşma ve mutabakat zaptının imzalandığı belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin, imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunda üzerlerine düşeni yerine getirme konusunda her iki ülkenin sınır vilayetlerinin de çaba göstereceğini ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Suriye Tarım Reformu Bakanlığı arasında Tarımsal İşbirliği Çalıştay'ı dolayısıyla Şanlıurfa'da bulunan Suriyeli heyete Şanlıurfa sanayisini anlatan bir slayt izleten Ertekin daha sonra misafirlere plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.