banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Ş.Urfa'da 26 hayvan çiftliği kuruluyor

 Süt Sığırcılığını Geliştirme projesi kapsamında Şanlıurfa'da hayvancılık yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Recep Uğur ve Kadir Kılıçoğlu'nun katıldığı toplantıda süt sığırcılığı yapacak olan Şanlıurfalıların hayvan alımı sırasında dikkatli olmaları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.

ŞUTSO Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda ŞUTSO Tarım ve Hayvancılık Komisyonun da görevli Veteriner Hekim M. Recep Uğur,  Tarım ve Köy işleri Bakanlığının süt sığırcılığına verdiği hibe ile Şanlıurfa'da 26 adet yeni hayvan çiftliğinin kurulmaya başlandığını söyledi.

Çiftliklerin inşaat çalışmasına başlandığının hatırlatan Uğur, bir iki ay içerisinde de Şanlıurfa'nın hayvan varlığına 3 bin 200 hayvanın daha ekleneceğini dile getirdi. ŞUTSO Yönetim Kurlu Üyesi M. Recep Uğur, bu hayvanların en az 2 bin 200'ünün ithal edilebileceğinin altını çizdi.

Şanlıurfa'ya getirilecek bu hayvanların sağlık durumundan taşınmasına bağlantı kurulacak şirketlerine kadar ŞUTSO olarak bir dizi çalışmayı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu ile birlikte yürüttüklerini hatırlatan Uğur, " Geçtiğimiz hafta Uruguay'a hayvancılıklı ilgili bir iş gezisine katıldım. Orada çok güzel ve sağlıklı hayvanlar var. Uruguay'da genellikle etçil ırkların fazla olduğunu gördük. Kısmen süt bakımından da iyi hayvanlarında olduğunu tespit ettik.

Alacağınız hayvanlar konusunda biz size bilgi veriyoruz. Amerika ve Uruguay'da hayvancılık çok gelişmiş. Aranızda bir heyet grup hayvan almaya gittiğinizde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasından da yardım isterseniz sizlere gerekli desteği vermeye hazırız."dedi

Bu arada Şanlıurfa'da kurulacak 26 hayvan çiftliğinin en büyüğü Akçakale ilçesine kuruluyor. Akçakalenin Yukarıbeydaş köyünde Cumaali Bucak tarafından 700 dönüm üzerine kurulacak hayvan çiftliğinde 600 büyük baş hayvandan süt ve süt ürünleri üzeri elde edilecek. Yaklaşık 15 kişinin istihdam edilmesi beklenen yatırımın 6 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.