banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Süpermen Urfalı Olsaydı'ya büyük ilgi
Seminere Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Başsavcı Mustafa Yalçın ile işadamları, işkadınları, öğrenciler, ev hanımları, akademisyenler gibi toplumun her kesiminden vatandaşlar katıldı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası da (ŞUTSO) yönetici ve personel olarak seminerdeki yerini aldı.

Türkiye Kalkınma Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın hibe destekleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizesiyle gerçekleştirilen 'Girişimcilik, takım ruhu, cesaret, motivasyon, iş kalitesi ve dürüstlük' konulu seminer Avucunuzdaki Kelebek, Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı, adlı kitaplarıyla verdiği seminer ve konferanslarla tanınan, Ahmet Şerif İzgören tarafından verildi.

Seminere başlamadan önce ilimizle ilgili duygularını bizimle paylaşan Ahmet Şerif İzgören “ Urfa benim çok sevdiğim bir yer. 11 yıldır gelip gidiyorum, daha ileri gitmesi gereken bir yer burası, böyle bir eğitim programını da düşünenleri tebrik ediyorum. Şanlıurfa’da gözüme çarpan şey, güler yüzlü bir halkın varlığı oldu, bir de sahiplik duyguları ön planda. Ayrıca yıllardır bu şehir burada bir çok insan var burada eğitim verebilecek. Ama Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın adımı ve katkısı olmasa bizler bugün burada değildik. Bilgiye yatırım yapıyorlar, bilgi için bir şeyler yapıyorlar ve içerisi tıklım tıklım. Bu kadar insanın bu saatte burada olması beni gerçekten sevindirdi. Değer verdiğiniz için teşekkür ederim ama teşekkür edilecek kişi biz değiliz. Teşekkür edilecek ve bu işte emeği olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası. İnşallah bugün burada verdiğimiz seminer insanlara faydalı olmuştur” dedi.

Gerçekleşen seminerde, “Ya karanlığa küfredersiniz ya da ışığa doğru yürürsünüz. Bir şeyleri başarabilmek için öncelikle adım atmamız gerekir. Hayat boyunca attığınız adımlarda hiçbir şeyden şikâyet etmeden sürekli mücadele ruhu içinde olmalısınız. Ayrıca mücadele ruhu da tek başına yeterli değildir. Bilgi ve girişimcilik de mücadele ruhuna eklenmelidir” diyen Ahmet Şerif İzgören, kitap okuma oranlarında Avrupa ortalamasının çok altında olduğumuzu ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin ise seminere katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında Şanlıurfa’nın gün geçtikçe büyüdüğünü ve geliştiğini fakat daha da iyi olunabileceğini vurguladı. Ertekin konuşmasında daha iyi olabilmek için çalışmalarımız devam ediyor, çok şükür yavaş yavaş kıpırdamalar da başladı. Öncelikle bu kıpırdamaları hızlandırmaya ardından da topyekun bir mücadeleye dönüştürmemiz lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir toplantısında Ahmet Bey’i izleme olanağım oldu çok beğendim inşallah siz de beğenirsiniz. Umarım bu seminerin sonunda herkes kalkınmanın öncüsü olacak ve yakınlarını da harekete geçirerek ilimize katkı sağlayacaktır.Şanlıurfa’mız gerçekten büyük potansiyeli olan bir il. Tüm halkımız ile birlikte Şanlıurfa’mızı hak ettiği yere getireceğiz. Türkiye’nin ortalamasına ulaşıp bu ortalamayı geçmek için hep birlikte çalışacağız. Bu amaçla bu semineri düzenledik. Basını, kadını, erkeği, öğrencisi herkes elinden geleni yaparsa Şanlıurfa’mız daha da gelişir” dedi.



Seminer sonunda ŞUTSO yönetim kurulu başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Ahmet Şerif İzgören’e Şanlıurfa hatırası bir plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından Ahmet Şerif İzgören hayranları ile fotoğraf çektirerek kitaplarını imzaladı.



AHMET ŞERİF İZGÖREN KİMDİR ?

Ahmet Şerif İzgören, 1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’ni, ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü’nü bitirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yaptı. 1991 yılında TSK’dan istifa ederek ayrıldı ve Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı. Daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük yaptı. 1996 yılında kendi işini başlattı ve hâlâ devam etmektedir. Şu anda üç şirketin yönetim kurulu başkanı ve ortağıdır. Bu şirketlerin yönettiği markalar: İZGÖREN&AKIN, Elma Yayınevi, 3b Çözümler, İzgören Yayınları, Academy International ve blogmabilgi. com’dur.

1998–2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la iş birliği projesini yürüttü. 2001 yılında, bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. İngiltere, Danimarka, Almanya gibi ülkeler de dâhil olmak üzere bini aşkın eğitim ve seminer verdi. Ülkemizdeki “dürüstlük”, “iş kalitesi” ve “girişimcilik” değerlerini eğitimler vasıtasıyla yaymayı hedefleyen ve iki temel ilkesi “yurt sevgisi” ve “hoşgörü” olan Türkiye Uğur Böcekleri Projesi’nin kurucu liderliğini yaptı. Proje bünyesinde eğitici eğitimi alan gençler tarafından Çocuk Esirgeme kurumları, ceza evleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 150.000’i aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitimler verildi. Proje hâlen devam etmektedir. Kendisi mavi uğur böceğidir.

Yayımlanmış on altı kitabı var

Bunlar; Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır, Avcunuzdaki Kelebek, Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı, Dikkat Dikkat Dikkat Vücudunuz Konuşuyor Türkiye'de Beden Dili İş Yaşamı ve Renkler, Süpermen ve Uğur Böceği, Eşikaltı Büyücüleri Hıdır Kişisel Gelişiyor, İş Yaşamında 100 Kanguru: Sistem Liderliği, Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak Şirketler İçin Bir Değişim ve Yeniden Yapılanma Kılavuzu, Uçan Halı Babam, Eyvah İş Görüşmesi, Moks, Küçük Beyaz Uğur Böceği, Bir Türk Zabitinin Anıları Muhittin Ergüneş 1917, Sarı Siyah, 40'ının da Kulpu Kırık 40 Türk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.