banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Sulu arazide de çiftlik kurulabilir

Süt sığırcılığı hibelerinden yararlanmak üzere Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğünü müracaat eden ancak sulu tarım arazide çiftlik kurma konusunda Tarım Reform Müdürlüğü engeline takılan çiftçilerin sorununu Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası çözdü.

ŞUTSO sorunu çözülmesi için önce Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ferhat Şelli'ye konuyu aktardı. Daha sonra Dr. Şelli, ŞUTSO'nun kendilerine gönderdiği yazıyı Tarım Reform Genel Müdürlüğüne ulaştırdı. Sorunun çözülmesi için Tarım Reform Genel Müdürlüğü ŞUTSO'nun gönderdiği yazı inceledi ve Şanlıurfa'daki Tarım Reform Bölge Müdürlüğüne bilgilendirme yazısı göndererek hayvancılık tesisi kurmak isteyen çiftçilere yardımcı olmalarını istedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa'da hayvancılık yapacakların sorununu çözümü konusunda kendilerine yardımcı olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e müsteşarı Dr.Ferhat Şeli'ye ve Tarım Reform Genel Müdürü Hacı Duluklu'ya teşekkür etti.

 

ŞUTSO'nun girişimleri üzerine Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ferhat Şelli'nin Tarım Reform Genel Müdürü Hacı Duluklu ile paylaştığı sorunun çözülmesi Şanlıurfalı çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Tarım Reform Genel Müdürü Hacı Duluklu, Şanlıurfa Tarım Reform Bölge Müdürlüğüne gönderdiği yazılı talimatında "Bu konu değerlendirilmiş olup her ne kadar yürürlükteki teknik talimatımızda bu türlü tesislerin üçüncü ve dördüncü sınıf sulu arazi için değerlendirme yapılıyorsa olsa da tarımsal faaliyetin, hayvansal ve bitkisel üretim olduğu düşünüldüğünde ülke hayvancılığının gelişmesi için üreticilerin desteklenmesi gerekmektedir. Bu itibarla uygulama alanlarımızda yapılması düşünülen hayvancılık işletmelerinin Tarımsal Sanayi Tesisi kapsamında (entegre hayvancılık işletmesi) olması, Teşkilatlanma ve Desteklenme Genel Müdürlüğünden hibe kredisi almayı hak kazanmış olduğuna dair belgenin ibrası veya hibe kredisinden faydalanmak istemeyen ancak, kendi imkanlarıyla entegre olmayan hayvancılık işletmeleri kurmak isteyen taleplilere AKK sınıfı dikkate alındığından, izin verilmek üzere değerlendirme yapılabileceği hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."ifadelerine yer verildi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.