banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

ŞUGİAD ve ŞUTSO bir araya geldi
İşte Başkan Ertekin’in konuşmasından öne çıkan başlıklar; “Şanlıurfa'da, kişi başı milli gelirin 4 bin dolar seviyesi ile Türkiye ortalamasının çok altında ayrıca 11.500 yıllık bir tarihe sahip olan ilimize gelen turist sayısı yeterli değil”



Başkan Ertekin, "Riskin olduğu yerde rızık vardır” sözleriyle başladığı konuşmasına “Elimizdekilerle yetinmemeliyiz. Şanlıurfa'ya ve ülkemize ne yapabilirizi konuşmalıyız. Kentimizde kişi başı milli gelirin 4 bin dolar seviyesi ile Türkiye ortalamasının çok altında olması düşündürücü. Neden diye baktığımızda, imkânlarımızı değerlendiremediğimizi görüyoruz. Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Prag yılda 19 milyon turist ağırlıyor. Antalya'ya uçakla gelen turist sayısı 12 milyon civarında. Şanlıurfa, bu saydığım yerlerden; inanın geri kalmayacak güzellikte turizm potansiyeli olan bir yer. Fakat, yıllık 500 bin misafir ağırlıyoruz. Bu sayı 2 milyona çıksa tarımdan elde ettiğimiz geliri yakalar, kişi başı milli gelirimiz de Türkiye ortalamasının çok üstüne çıkar. Başka illeri kıpta ile izliyoruz. Bu imkânlar, bir Gaziantep'te veya Kayseri'de olsa Şanlıurfa'yı dünya kenti yaparlar. Gaziantep'e gidiyoruz en güzel baklava diye ikram ettikleri tatlının unu Harran'dan gelmeli, yağı Şanlıurfa'da çekilmeli diyorlar. Çiğköfte bizim fakat parayı başka şehirler kazanıyor. Bu fırsatları değerlendirelim. Odamız, kente yatırım yapacak işadamlarımızın emrinde." Diyerek devam etti”



'Tilkinin gezeni aslanın yatanından iyidir'



'Hepimizin yapacağı çok iş var' diye konuşmasını sürdüren Başkan Ertekin, "İş yapacak olan çareyi, iş yapmayacak olan da bahaneyi bulur. Risk alan, rızık bulur. Tilkinin gezeni aslanın yatanından iyidir. Malın iyi değilse bile pazarın iyi olsun. Pazarın olmadıktan sonra ürettiğin ürünün kıymeti olmaz. Girişimcilerimiz de acele etmemeli. Sabırlı olmalı. 'Bir taş attım kebap oldu' diye bir şey yok. Birbirinizin moralini bozmayın, moral bozan negatif insanlarla da yatırımlarınızı konuşmayın" dedi.



ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, dernek ve TUSKON olarak üyelerinin yanında olduklarını vurguladı. Başkan Öksüzoğlu, "Yoğun bir ay geçiriyoruz. 7 Haziran'da Dünya Ticaret Zirvesi'nde 100 ülkeden bin 300 firma temsilcisini İstanbul'a getiriyoruz. Şanlıurfa'ya Tunus heyetini davet ettik. 15-16 Haziran'da da Çukurovalı işadamları ile buluşacağız. Adana ve Mersin'de de temaslarımız olacak. Geçtiğimiz hafta ABD ve Kıbrıs'tan heyetleri Şanlıurfa'da ağırladık. Yakında ŞUGİAD Dergisi de bölgemiz iş dünyası ile buluşacak." diye bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.