banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi Şifaiye Medresesi Perfüzyonist

ŞUGİAD, Başhekim Baysalı konuk edince!
Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği’nin (ŞUGİAD) geleneksel hale gelen toplantılarının bu haftaki konuğu Ortadoğu Sağlık Merkezi (OSM) Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. İbrahim Halil Baysal oldu. ŞUGİAD üyesi işadamları ile bir araya gelerek, OSM’nin kuruluş hikayesini anlattı.
Ülkesini seven insanların zora talip olması gerektiğini söyleyen Dr. Baysal, üniversite yıllarında, 5 arkadaşıyla kurdukları hayalin ürünü olan Ortadoğu Sağlık Merkezi’nin cüzi bir finansmanla Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı’nda ilk adımın atıldığını kaydetti. Dr. Baysal, “Ben hekimliğimi yapayım keyfimi bozmayayım anlayışı içinde olsaydık şu andaki bölgemizin en donanımlı ve modern hastanesi olmanın yanında 750 kişiye istihdam sağlayan bir kurum olmayacaktık. Allah’ın es dediği rüzgârıyla bizde bu duruma geldik.” diye konuştu.


‘Öncelikle; ben bir iş adamı değil bir hekimim’ diye sözlerine başlayan Dr. Baysal, OSM’yi nasıl kurduklarını şöyle anlattı: “1990-92 yıllarında 5 arkadaşla birlikte üniversite yıllarında hayallerini kurmaya başladığımız yolculuk 2004 yılında Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı’nda cüzi bir finansmanla yazı hanelerimizi birleştirerek ilk adımı atmış olduk. Şanlıurfa kamuoyu ve toplumun, hatta ailemden dahi işlerimin iyi gitmediği yolunda olumsuz tepkiler almamıza rağmen yolumuza devam ettik. 2008 yılında sıkıntılı bir süreçle beraber OSM’yi kurduk. Açık kalp ameliyatı yapılmamış olan bir şehirde ‘ben bunu yaparım’ diyebilecek kapasiteye sahip olmak gerçekten büyük bir başarı ama bunu insanlara kanıtlayabilmek için zahmetli ve bir o kadar da zor bir yoldan geçtik. Sektör, diğer sektörlerden daha sıkıntılı ve zor bir sektör. Hatayı kabul etmiyor. Terazisi olmayan bir sektör. Emek verip, taşları yerine doğru yerleştirirseniz işleriniz yürür.”
ŞUGİAD Başkan Yardımcıları Abdullah Coşandal, Harun Kaplama, Yönetim Kurulu Üyeleri serdar Refik Eren, Ahmet Dağyudan, Mehmet Yıldızoğlu ve Ömer Dağ’ın da hazır bulunduğu toplantı öncesi dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Mehmet Mehmet Öksüzoğlu ise, “Girişimcilik ruhuna sahip üyelerimizin ufkunu açmak için sektöründe lider işadamı ve bürokratları davet ederek başarılarındaki sırrı bizimle paylaşmalarını sağlıyoruz.” dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.