banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

SON OLAYLAR PAMUK PİYASASINI OLMUSUZ ETKİLEDİ

Şanlıurfa Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Sanayici İş Adamları Derneği (ŞUSİAD) tarafından düzenlenen “Pamuk Kirliliğini Önleme ve Pamuk Fiyatları” konulu toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Dünyada yaşanan son gelişmelerin pamuk sektörünü olumsuz etkilediğini ve temennilerinin bu krizin bir an önce son bulması olduğunu söyledi.

Türkiye’deki pamuğun büyük bir kısmının Şanlıurfa’da üretildiğini ve buna rağmen  istenilen seviyede pazarda yerini bulamadığını ve istenilen fiyat seviyesine gelmediğine değinen Yıldız, bunun en büyük sebebinin ise pamuk hasadı sırasında oluşan kirlilik olduğunu kaydetti.

Yıldız; “Pamukta kirlenmenin tekstil ve hazır giyim sektörüne, dolayısıyla ekonomi ve ihracata verdiği zararın daha da büyümesinin önlenmesi için, kütlü pamuğa her aşamada yabancı maddelerin karışmasını önlemek amacıyla, “Bakanlar Kurulu” tarafından 9 Ekim 2003 tarihinde resmi gazetede “Kütlü Pamukların Kirlenmesinin Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirlere Dair “kararname yayımlanarak tedbir alınması yasal zorunluluk haline getirilmiştir. Bu da kirlik konusunun ne kadar önemli olduğu sonucunu çıkarmamıza neden olmaktadır.” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Pamuktaki kirliliğin önlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirten Yıldız,  çiftçilerin bilinçlenmesi için gerekli toplantılar ve organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yaptırılan, Pamuk Lisanslı ve Hububat Lisanslı Depo Projeleri hakkında da bilgi veren Yıldız, Lisanslı Depoculuğun faydalarına da değindi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çiçek ise, Şanlıurfa’da 1 milyon 200 bin ton pamuk üretildiğini belirterek Şanlıurfa’da pamuğun temiz toplanması için gerkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.  Sektördeki sıkıntılar ve rekabetten dolayı üreticinin ve sanayicinin kar edemediğini aktaran Çiçek,  kar elde edebilmek için pamuğun temiz toplanmasının şart olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan, Meclis Üyesi Halil Alkan, ŞUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih, Gök ve çırçır fabrikası sahipleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.