banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Soğan CEP yakıyor

Mutfakların vazgeçilmezi kuru soğan fiyat artışımda zam şampiyonu oldu. Yakın bir tarihe kadar 50 ve 100 Kuruş arasında alıcı bulmakta zorlanan kuru soğan,  2,5 ila 3 TL arasında satılıyor. Üreticiler, tüccarların stok anlayışı yüzünden fiyatların yükseldiğini ifade etti. Yüksek fiyat karşısında şaşıran tüketiciler 500 gramlık soğan alıyor.
SOĞANIN FAYDALARI
Vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Kandaki şeker seviyesini ayarlayan soğan şeker hastalarına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve tekrar oluşmalarını önler. Mikrop öldürücü etkisi vardır. Vücuttaki ve kandaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Yaraların daha hızlı kapanmasına yardımcı olur. Egzama, dolama gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Karaciğerin çalışmasını düzenler. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Sinirleri rahatlatır, sıkıntı ve bunalıma iyi gelir. Uyku problemi çekenlere faydalıdır. Hafızayı güçlendirir. Cinsel gücü arttırır. Kemik erimesine karşı etkilidir.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.