banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

SKG'dan tüm SSK'lı çalışanlara müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) tüm SSK'lı çalışanları sevindirecek haber geldi. Bu uygulama en çok orta gelirli çalışanları etkileyecek.

Bundan sonra asgari ücretten fazla ücret alan çalışanlar işveren tarafından, asgari ücret alıyormuş gibi gösterilemeyecek.

’Meslek kodu’ uygulaması ile sosyal güvenlik primi, çalışanın yaptığı işe göre yatacak.

Bu durum çalışanların daha fazla emekli maaşı almasını da sağlayacak. Türkiye’de çalışanların en çok şikayet ettiği konulardan birisi farklı işe aynı primin ödenmesi. Farklı statülerde çalışan yüzlerce insanın primi asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Farklı işlere aynı prim uygulaması hem devleti hem de çalışanı etkiliyor. Çalışırken primi düşük yatanın emekli maaşı da düşük oluyor.

SGK, bu haksızlığa "meslek kodu" uygulaması ile "dur" dedi. Uygulama ile her mesleğe bir kod verilecek. Böylelikle aynı yerde çalışan aşçının primi bulaşıkçıdan farklı olacak. Bulaşıkçı için en düşük asgari ücret belirlenirken, aşçınınki daha yüksek olacak.

Farklı işler için aynı ücret gösterilse de sistem bunu kabul etmeyecek.  (TRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.