banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şimşek Batmanda umut dağıttı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batmandaki vergi rekortmenlerine ödül verilmesi amacıyla TPAO Kristal Parkta düzenlenen törene katıldı. Batman Üniversitesinin akademik yılı açılışında Dünyada Global Ekonomi konulu ders verdiğini, yeni fakülte binasının açılışını gerçekleştirdiğini belirten Şimşek, ayağının tozuyla Batman karması formasıyla çıktığı Fenerbahçe hazırlık maçından dolayı unutulmaz bir gün geçirdiğini kaydetti.

Dünyada geçen kriz döneminde 160 bankanın battığını, Türkiyenin ise temellerinin sağlam olması nedeniyle krizden çok az etkilendiğini kaydeden Şimşek, Dünyanın en büyük devletlerinde bile işsizlik oranı yüzde 10ların üzerinde. Türkiyeyi aydınlık ve mutlu bir gelecek bekliyor. Türkiye ekonomisi dünya genelinde hızla ilerleyip, gelişiyor dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığıoğlu da Batmanlıların şikayet etme haklarının olmadığını söyledi. Maliye Bakanının Batmanlı olduğunu ve Batmanlı birçok üst düzey yetkili olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiyenin ekonomisi Sayın Mehmet Şimşekin elinden geçiyor. Elinden geçen paranın tozu bile Batmanı ihya eder. Onun için Batmandan gelecek hiçbir şikayeti kabul etmiyorum. 81 ilin en şanslısı sizlersiniz. Bir kentin Maliye Bakanı, valisi, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları, odaları, basını ve iş adamları biraraya gelebiliyorsa sorun yoktur o zaman. O zaman tüm sorumluluğu kendinizde aramalısınız şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gelirler vergisinde 294 bin 813 lirayla birinci olan Behçet Güre, 279 bin 651 lirayla ikinci olan Yavuz Selim Er ve 216 bin 112 lirayla üçüncü olan Hikmet Güre ile kurumlar arasında 1 milyon 143 bin 536 lirayla birinci olan Eze İnşaat, 1 milyon 4 bin 607 lirayla ikinci olan Aydiş İnşaat ve 849 bin 531 lirayla üçüncü olan Fernas İnşaata ödülleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.