banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siirt'te 'Tekstilkent projesi' Hayata Geçiyor

Siirt yatırım Destek Ofisinin hazırladığı ve 800 kişiye istihdam sağlayacak olan ‘Siirt TekstilKent Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi.

İki yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Tekstilkent’te, bu alanda faaliyet gösteren firmalara belirli bölümler verilerek, tahsis edilecek. Böylelikle sabit yatırım gerekmeden firmalar faaliyetlerini sürdürebilecekler.

Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, proje hakkında sunum yaparak, bilgi verdi.

İmza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt’te yapılan projeler hakkında bilgiler verdi.

Tekstilkent projesinin geçen yıldan beri kamuoyunda sık sık gündeme geldiğini hatırlatan Vali Tutulmaz, “Geçen hafta Mardin ilinde düzenlenen Dika yönetim kurulu toplantısında proje onaylandı. İlimizde Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisi yapılan Tekstilkent projesinin ilimizdeki istihdam sorununa önemli bir katkı sunmakla birlikte, gelişmekte olan illerde bu tür projeler kalkınma lokomotifi görevini görürler. Kalkınma ajansının desteklediği bu projeye Siirt İl Özel İdaresi yüzde 25 lik bir payla paydaş kuruluş olup, inşallah bundan hep birlikte verim alacağız.” dedi.

Bölgenin kalkınma lokomotifi konumundaki Dicle Kalkınma Ajansından, nüfus oranına göre en fazla proje üreten ve en çok faydalanan il konumunda olduklarını ifade eden Vali Tutulmaz, “DİKA kaynaklarından Siirt ilimizin Turizm gelişimine katkı sunacak Taşbaşı (Rasıl hacar) projesi 7 Ocak’ta ihaleye çıkılacaktır. Ayriyeten Siirt ilimizde özdeşleşen Tarihi Siirt çarşısı projesi devam etmekte, öte yandan Kezer mesire alanı içerisinde ‘Şehr-i Park’ projemiz tüm hızıyla devam etmektedir.”şeklinde konuştu.

Daha sonra tekstil kente ilişkin protokol, Vali Tutulmaz ve Genel Sekreter Altındağ tarafından imzalandı.(Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.