banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siirt’te yapılabilecek ekonomik yatırımlara ilişkin Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen  arama toplantısında,  Siirt’in önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğu görüşüldü.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Siirt Milletvekili Yasin Aktay, AK Parti İl Başkanı Özgür Çalapkulu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Nedim Kuzu, DİKA ve KOSGEB gibi kurumların müdürlerinin yanı sıra, Siirt ve ilçelerinde yatırımları bulunan yerli işadamları katıldı.

Toplantının konukları arasında ise sanayi şehirlerinden olan Bursa’da yatırımları bulunan Erkan Zorba, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen yer aldı.

“3 yatırım projesini hayata geçiriyoruz”

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay toplantıda yaptığı konuşmada,, Siirt’te yatırım yapılabilirliğine dikkat çekmek amacıyla daha önce yerel medyayla paylaştığı 3 projenin şehre önemli bir istihdam kazandıracağını belirterek, “İpek Halı dokuma atölyeleri, Güneş Enerji tarlaları ve Pervari Barajının hayat bulması için, bir süredir  çalışma yürütüyoruz. İlimiz merkezinde ve ilçelerinde çok sayıda hemşerimize istihdam kapısı aralanacak.” dedi ve 3 yatırım projesiyle ilgili görsel sunum yaptı.

“Siirt yan sanayide sıçrayabilir”

Toplantıya Bursa’dan katılan ve otobüs imalatı sektöründe yatırımları bulunan işadamı Erkan Zorba ise, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Siirt’in kardeş şehir ilişkisinin, Siirt’e olumlu etkileri olacağını belirterek, “Bursa’daki yan sanayi üretimini Siirt’e de taşımak mümkün. Siirt’in 6.Bölge oluşu ve devlet desteği alıyor olması nedeniyle, yatırımcı açısından bu şehir önemli bir potansiyele sahiptir. Biz yatırımcılar bu avantajları kullanarak Siirt’te yatırım yapmak isteriz. Fabrika kurulacak alanlara sahip olan Siirt’in yan sanayide ekonomik sıçrama sağlayabileceğini görüyoruz” dedi. (Muhammed Dayan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.