banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Şiddet olayları Gaziantep esnafını da olumsuz etkiledi

Bölgede artan şiddet olayları nedeniyle bölge esnafı ekonomik çöküş yaşarken,  olayların bölge esnafını etkilediği gibi sanayi şehri olan Gaziantep esnafını da olumsuz etkilediği belirtildi.

Ortadoğu’daki şiddet olaylarının ardından zor günler yaşadıklarını dile getiren Gaziantep’teki ayakkabıcı esnafı, artan şiddet olayları ile birlikte daha çok zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Gaziantep esnafı olarak bölgeye ciddi anlamda ürün sattıklarını, ancak bölgede artan şiddet olaylarının ardından bölgedeki müşterilerini bir bir kaybettiklerini dile getiren Gaziantep’teki ayakkabıcı esnafı, bölgedeki olumsuz gelişmelerden kendilerinin de etkilendiğini ifade ettiler.

Konu ile ilgili  İLKHA’ya konuşan ayakkabı satıcısı esnaflarından Hüseyin Özdemir, “Bölgedeki olumsuz gelişmeler bölge esnafı ile birlikte bizi de etkiledi.”dedi.

“Çatışmalar bölge esnafını etkilediği gibi bizleri de etkiledi”

Bölgeden düzenli olarak gelen müşterilerinin son aylarda artık gelemediğini belirten Özdemir, “Esnafımızın çok zor bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Şuan ayakkabı sektörü olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bölgede yaşanan çatışmalar bölge esnafını etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Bölgeden bize ciddi anlamda müşteri geliyordu. Fakat bu son aylarda bölgeden gelen müşterilerimiz gelemiyor.”ifadelerini kullandı.

Özdemir, “Şu an bölgede ciddi sıkıntılar yaşanıyor.  Bölgedeki esnaflar işyerlerinin kapalı olduğunu belirtiyor. Bölgeye buradan ayakkabı gitmiyor. Oradaki müşterilerimiz işyerleri kapalı olduğu için aldıkları ellerinde kalan ürünleri satamıyorlar. Bölge esnafı satamadığı ürünün ödemesini nasıl yapacak? Yani bölgedeki olumsuz gelişmeler bölge esnafı ile birlikte bizi de etkiledi.” şeklinde konuştu.

“Doğu illerindeki ayakkabı merkezlerimiz satış yapamıyor”

Ortadoğu’daki şiddet olaylarının ardından zor günler yaşamaya başladıklarını ve bölgedeki şiddet olayları ile birlikte daha çok etkilendiklerini aktaran Mehmet Eroğlu isimli ayakkabı esnaf ise, Ortadoğu ve Güneydoğu bölgesindeki olumsuz gelişmelerin kendilerini hem ticaret hem de iş anlamında etkilediğini söyledi.

Eroğlu, “Suriye’de olan olaylar ile bölgede yaşanan olaylar bizleri olumsuz etkiliyor. Hem Ortadoğu ve hem de Güneydoğu bölgesindeki olumsuz gelişmeler bizleri hem ticaret hem de iş anlamında etkiliyor. Gaziantep’te ayakkabı fuarı açılacak. Fakat sanki hiç fuar havası yoktur. Ayakkabı sektöründe işler aşırı derece durgun gidiyor. Bizim genelde müşterilerimiz Doğu illerinden geliyordu. Doğu illerindeki bütün ayakkabı merkezlerimiz, orada yaşanan  olaylardan dolayı satış yapamıyorlar. Orada satış yapılamayınca bu durum bizi de etkiliyor. Şu anda ayakkabı sektörü olarak çok kötü bir durumdayız. Bölgede bu olaylar olduğu müddetçe bu durum bu şekilde devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Bu halk bu tür çatışmalı ortamlardan bayağı bir yıprandı

Şiddet olaylarından vatandaşlarla birlikte en çok esnafların etkilendiğini belirten Mazlum Korkmaz da, son aylarda iş yapamadıklarını ve borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini söyleyerek, çatışmalı ortamın bir an önce son bulmasını istedi.

Halkın bu çatışmalı ortamlardan bayağı yıprandığını belirten Korkmaz, “Bu olaylar tüm Türkiye’yi etkilediği gibi, özellikle sanayi şehri olan Gaziantepli esnaflar olarak elbette bizleri de etkiliyor. Rusya ile başlayan bu kriz, ardından Irak ve bölgede devam eden şiddet olayları ile bölgedeki esnafın sıkıntıları bizlere de yansıyor. Biz esnaflar olarak bir an önce bu sürecin bitmesini istiyoruz. Bu halk bu çatışmalı ortamlardan bayağı bir yıprandı. Bir an önce artık bu çatışmalı ortam sona ersin.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.