banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Şiddet olayları altın sektörünü de etkiledi

Bölgede özellikle de Diyarbakır’da yaşanan şiddet olayları piyasaların dengesini bozarken, sıkıntı yaşayan bir diğer iş sektörü de kuyumcular oldu.

İstikrarlı bir hükümet kurulmadan altın piyasanda dalgalanmanın devam edeceğini belirten kuyumcu esnafı, son dönemler satışların sıfır noktasına geldiğine dikkat çektiler.

Diyarbakır’da kuyumculuk yapan Ömer Akgül, gergin bir ortam olduğunu ve bundan dolayı altın piyasasında ciddi bir dalgalanma yaşandığını ifade etti.

Tüm sektörlerin ciddi bir durgunluk ile karşı karşıya kaldığını belirten Akgül,  istikrarlı bir hükümet kurulmayana ve çatışmalar sonlanmayana kadar bu ekonomik sıkıntıların süreceğini ifade ederek, “Diyarbakır esnafı çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle altın sektörü olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu belirsizlik ve gergin ortam yüzünden kuyumcu esnafı iş yerlerini kapatmak zorunda kaldılar.” dedi.

Akgül, “Altın fiyatları yüksek olduğu için kimse altın alamıyor.  Yatırımcı da yatırımdan kaçıyor. Satış yok, sıfır denecek kadar az. İnşallah seçimden sonra bu gergin ortamın bitmesini umut ediyoruz.” diye konuştu.  (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.