banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Şansınızı artıracak 8 adım

Ekonominin sallantıda olduğu bugünlerde hala bir işte çalışanlar da işini kaybedenler kadar huzursuz. İşinizi kaybettiniz ya da henüz değil, her iki durumda da "iş avlamak" durumunda kalabilirsiniz. Bu sallantılı dönemde kendinizi işverenler için çekici hale getirmek her zamankinden daha zor. İşte uzmanlardan pazarlık şansınızı artıracak 8 adım…

1- Adınızı özellikle e-postalarda bir marka gibi kullanın

Özgeçmişinizde kızlık soyadınızı mailinizde yeni soyadınızı kullanarak işverenin kafasını karıştırmayın. Arkadaşlarınızın koyduğu takma isimlerinse profesyonel görünmeyeceğini unutmayın. Değerlendirme ve kariyer danışmanı Marianne Adoradio "Yönetici pozisyonları sevimli e-posta adresleri olanlara gitmez" diyor.

2- İşverenin ihtiyaçlarını karşılayın

Kariyer ve üst düzey yönetici işe alım uzmanı Kathryn Ullrich, "İşverenler yuvarlak delik için yuvarlak çivi ararlar" diyor. Daha önce hiç yapmadığınız yeni bir iş yaparak kendinizi zorlamak isteyebilirsiniz. Ancak işveren için bunun önemi yoktur. Bir işe başvurduğunuz zaman o işe en uygun aday olduğunuzu gösterebilmek için kariyerinizle ilgili iyi bir hikaye anlatabileceğinizden emin olun. Ullrich'e göre "Her şey işverenin ne aradığı ile ilgili." 

3- İnternetteki profilinizi akıllıca oluşturun

Advantage Career Solutions'un sahibi Richard Phillips, "Facebook'a koyduğunuz tüm o aptalca şeyleri silin" diyor. Aynı zamanda sektörünüzle ilgili blog ya da forumlar bulun ve oralardaki tartışmalara yorumlarınızla katılın.

4- Yardım isteyin

Adoradio, "Herkese kendi yerinizde olsalardı ne yapacaklarını sorun. Kendinize bile sormayı aklınıza getiremediğiniz konuları açığa çıkarabilir" diyor.

5- Bir mesleki birlikte aktif hale gelin

Bu aidatlarınızı ödemekten ya da toplantılarda boy göstermekten öte bir şey anlamına geliyor. Kuruma yardımcı olmanın bir yolunu bulun. Örneğin bir panel için kendi alanınızdan profesyonel konuşmacılar organize edin. Yaptığınız değerinizi ve kendinize olan güveninizi artıracak, önemli bağlantılar kurmanızı sağlayacaktır. Ullrich, böylelikle sizi işe alacak kişilerle ilişki geliştirmiş olacağınız söylüyor. 

6- Bir eğitim alın ya da sertifika edinin

Eğer size yeni bir beceri edindirecekse çok yardımcı olacaktır. Alanınızda kullanılan ve sizin bilgisine sahip olmadığınız yeni bir teknoloji gibi…

7- İşte yeni bir proje üzerinize alın

Phillips, "Üzerinize aldığınız yeni projede CV'nize ekleyeceğiniz bir şeyler olmalı" diyor. Yazmakta olduğunuz CV çerçevesinde düşünün. CV'nizde olmasını istediğiniz ama olmayan şey nadir?

8- Esnek olun

Çok uzun bir yola girmenizi gerektirecek bir bedel ödemek istemeyebilirsiniz. Ancak gücünüzün birazını bir yöne yöneltmeniz önünüze yeni fırsatlar açabilir. Aynı zamanda sizi çekici bir aday haline getirir çünkü işverene değişimin üstesinden gelebileceğinize dair ipucu verir.

(Kaynak: Yahoo! HotJobs)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.