banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Şanlıurfa'ya lisanslı pamuk deposu yapılıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Avrupa Birliğine sunulan, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği 30 bin tonluk lisanslı pamuk deposunun bölgemizde kurulması için çalışmaların devam ettiği müjdesini verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırladığı Pamuk Tarımının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’nın ardından çırçır fabrikaları sahipleri ile bir araya gelen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Satış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Avrupa Birliğine sunulan, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiği 30 bin tonluk lisanslı pamuk deposunun bölgemizde kurulması için  çalışmaların devam ettiği müjdesini vererek Ticaret Borsası’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çırçır fabrikaları sahipleri ile bir araya gelen Satış, Ticaret Borsası olarak Ulusal Pamuk Konseyi tarafından pamuk balyalarından başlamak üzere,  pamuktan mamul tüm tekstil ve konfeksiyon ürünlerine “GMO FREE” (GDO İÇERMEZ) ibaresinin etiket olarak yazılması projesini uygulamaya başladıklarını hatırlatarak bunun yanında Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanlığının yürüttüğü  ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın  ortağı olduğu   projeyle alınan hibe ile Şanlıurfa’ya dev hububat deposu kurulacağını da aktardı. El- ruha Otel’de gerçekleştirilen toplantıya pamuk üreticileri ve çırçır fabrikası sahipleri yoğun ilgi gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.