banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Şanlıurfa'nın tüm elektrik sayaçlarına bakılıyor VİDEO

Şanlıurfa DEDAŞ kaçak kullanım tespiti için kalabalık ekiple kontrole çıktı. Sökülen sayaçlar laboratuar kontrolünden geçirilecek. Üzerinde oynama olduğu tespit edilen abonelere yüklü miktarda para cezası uygulanacak.

Şanlıurfa DİCLE EDAŞ görev tesliminin ardından düzenlediği kampanyalarla vatandaşı bilgilendirerek faydalandırmaya çalıştı.

Yaklaşık iki aydır, kentin muhtelif yerlerindeki billboardlarda, televizyon kanallarında ve internet sitelerinde duyuruya çıkıldı. 31 Ağustos tarihinde biten kampanyanın ardından, önceden de belirtildiği gibi, ekipler kaçak kullanım tespitine çıktı.

Şehir merkezinde 25, kırsal kesimde 25 ve ilçelerde ise 20 ekip operasyonlarına devam ediyor. Şüpheli görülen elektrik sayaçları sökülerek incelenmek üzere Dicle Edaş laboratuarına götürülüyor. Burada uzmanlar tarafından incelenen sayaçlar için rapor hazırlanıyor.

Rapor doğrultusunda üzerinde oynama yapıldığı tespit edilen sayacın abone sahipleri hakkında maddi yaptırım cezaları uygulanıyor. Cezalar kullanım miktarına göre değişiklik gösteriyor.

Denetim gerçekleştirilen ekip sayısı giderek arttırılacak. Kentte kontrolden geçmeyen sayaç kalmayana kadar denetimler sürecek.

 

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.