banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Şanlıurfa'nın onlarca ürünü tescillendi, işte patent alan markalar

COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİ TAKDİM TÖRENİ ŞUTSO EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) girişimleri ile tescil edilen 13 yöresel ürünün “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” düzenlenen törenle ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a verildi.

ŞUTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescili için başvurusu yapılan ve tescil edilen 13 ürünün “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” Cevahir Han Restoran’da gerçekleştirilen törenle ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a takdim edildi. ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol’un ev sahipliğinde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanları Faruk Çelik ve Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmalarını ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Türkiye Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Ciğer Kebabı, Tırnaklı Ekmek, Haşhaş Kebabı, Açık Ekmek, Pencer (Pazı) Boranısı, Yumurtalı Köfte, İsot Çömleği, Frenk Çömleği, Üzlemeli Pilav, Lebeni, Su Kabağı Yemeği, Zerde ve Külünçe’nin tescil belgeleri verildi. Törende “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” alan ürünler de sergilendi.

Bilindiği üzere ŞUTSO girişimleri ile tescil edilen Çiğköfte, Urfa Biyambalı, Urfa Eşkilisi ve Urfa Şıllık Tatlısı’nın Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi daha önce alınmıştı. Yine, ŞUTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescili için başvurulan ve tescili süresi biten 2 ürün var, 7 ürün ise inceleme aşamasında bulunuyor.

Marka şehir olma yolunda ilerleyen şanlıurfa onlarca ürün için patent aldı ürünler tek tek tescillendi
Ciğer Kebabı,
Tırnaklı Ekmek,
Haşhaş Kebabı,
Açık Ekmek,
Pencer (Pazı) Boranısı,
Yumurtalı Köfte,
İsot Çömleği,
Frenk Çömleği,
Üzlemeli Pilav,
Lebeni,
Su Kabağı Yemeği,
Zerde,
Külünçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 5 yıl önce

Hani lahmacun. Hani tatlilarimiz etli koftemiz ve. Daha sayamadigim

Avatar
Bekir 5 yıl önce

Hani lahmacun. Hani tatlilarimiz etli koftemiz ve. Daha sayamadigim

Avatar
Hakim 5 yıl önce

Nerede etli köfte nerede lahmacun nerede şılıık

Avatar
hopii 4 yıl önce

kıymalı demek istediniz