banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Şanlıurfalı ve Avrupalı Gençler Kahvaltıda Buluştu


Şanlıurfa TOBB Genç Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen kahvaltı Programına Hollanda, Litvanya, Bulgaristan, gelen gençlerin yanı sıra Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Esref Fakıbaba ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Arhan MÜSİAD Başkanı Abdurahman Yetkin, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut ile icra Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı
Gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut Avrupalı genç arkadaşlarım sizleri Şanlıurfa’da ağırlamaktan çok mutlu olduk, yapmış olduğunuz gönüllü çalışmalar takdire şayandır, sizleri tebrik ediyorum. Sizler çok önemli bir misyonu temsil ediyorsunuz, Türkiye’nin ve özelde Şanlıurfa’nın güzellikleriniAvrupa ve tüm ülkelere tanıtacaksınız, bu nedenle sizlere şükranlarımı sunuyor, Şanlıurfa'yı eviniz olarak görmenizi ümit ediyorum” dedi.
Şanlıurfa’yı İngilizce tanıtan Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise şu ifadeleri kullandı “Dünyanın en eski şehrine hoş geldiniz. Şanlıurfa var olan turizm varlıkları ile dünyanın en önemli şehirlerinden birisidir. Göbeklitepe 12bin yıllık geçmişi ile dünya tarihine ışık tutuyor. Sizlerin de gönüllü olarak Şanlıurfa’mızı tanıtmak üzere yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, başkanlık dönemim boyunca gençlerin çalışmalarına önem verdim ve vermeye devam ediyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise yapmış olduğu konuşmada “Avrupa ile Türk gençlerin entegrasyonu gelecek adına umut verici. Genç gönüllü arkadaşlarımızın, Şanlıurfa’nın  tanıtımına sunduğukatkılara teşekkür ederim” dedi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programları Eylem 1.1 projesi olan gençlik değişimleri projesi kapsamında düzenlenen MesopotamıaTheHub- Göbeklitepe isimli projeile  ilimize gelen genler Şanlıurfa’yı yakından tanıma fırsatı buldu. Şanlıurfa’ya gelen gençler takım çalışması iletişim fotoğrafçılık vb. atölye çalışmalarının ardındanGöbeklitepede yapılacak olan fotoğraf çekimi yapacak ve çekilen fotolardan Piazza AVM de “Avrupanın Gözüyle Göbeklitepe”  sergisi yapılacak.
Gerçekleştirilen projenin amacı gençler olarak şehrin turizm potansiyelini artırmak, Göbeklitepe’nin dünya genelinde tanıtılmasını sağlamak Avrupa ile Şanlıurfa arasında diyalog sürecini arttırmak gençler arasında iletişimi güçlendirerek Şanlıurfalı ve Avrupalı gençlerin daha büyük projeler üretmelerini sağlamak,  hedefi iseAvrupa ve Türkiye arasındaki ayrımcılık nefret söylemi islamafobi gibi önyargılardan kaynaklanan sorunları yok emek gençler arasında diyalogu arttırmak ve Türkiye’nin AB katılım sürecini hızlandırmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.