banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfalı kuyumcular şokta! Kuyumcular soyuldu
Şanlıurfa ve civar illerdeki kuyumcular şokta... Çünkü kendilerine altın siparişi verdikleri bölgenin altın toptancısı bölgeden topladığı sipariş karşılığı verilen paralar ve altınlar ile kayıplara karıştı. 

Şanlıurfa'da 1996 yılından beri toptan altın satışı  ve atölye faaliyeti gösteren şehrin önde gelen firmalarından Bozanoğlu Kuyumculuğa yıllardır yaptıkları gibi geçtiğimiz hafta Salı günü altın siparişi veren kuyumcular,  altınları almak için firmaya gittiklerinde muhatap olacak kimseyi bulamayınca dolandırıldıklarını anladılar. 

Olay üzerine soluğu Şanlıurfa Sarayönü Karakolu'nda alan kuyumcular şikayetçi olurken, konu ile ilgili bilgi almak üzere aradığımız Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü'de olayı doğruladı.

Bölgede Şanlıurfa'da dışında civar illere de iş yaptığı belirtilen Bozanoğlu Kuyumculuk'un  sadece Şanlıurfa'da 650 sabit müşterisi bulunduğu ifade ediliyor. Yaklaşık 400 kuyumcunun dolandırıldığı iddia edilirken, söz konusu firmanın yaklaşık 80 trilyon gibi bir rakam ile kayıplara karıştığı belirtiliyor.

RAKAM DAHA DA YÜKSEK OLABİLİR!

Verdiği siparişi teslim almaya gittiğinde kimseyi bulamayan Şanlıurfalı kuyumcu M.K. olayı şöyle aktardı

''Geçtiğimiz hafta Salı günü kendilerine yaklaşık 88 bin TL karşılığında 1 kilo altın siparişi verdim. Siparişin akıbetini öğrenmek için aradığımda önce 'daha yetişmedi' dediler, sonra 'yarın çıkacak' dediler, en son aradığımda ise ne iş ne de cep telefonlarıma bakan oldu. Bunun üzeri işkillendim ve firmanın bulunduğu yere gittim. Dükkanın kapalı olduğunu görünce civar esnafa sordum kendileri bana kaçtıklarını söyledi. Bunu üzerine dolandırıldığımızı anladım. Olay üzerine Sarayönü Karakolu'na giderek şikayette bulundum. Benim gibi onlarca esnaf arkadaşım da şikayette bulundu. Aramızda 1 milyon TL'sini kaptıran da var, 1.5 milyon TL'sini kaptıran da...Burada tahminimizce yaklaşık 80 milyon TL gibi bir rakam dolandırılmış...Civar illeri de bu olayın içine katarsak rakamın boyutu çok daha ciddi boyutlara ulaşabilir'' 

ÇAYCI 10 BİN TL'SİNİ, BERBER İSE 40 BİN TL'SİNİ KAPTIRDI

Yaşanan olayın tek mağdurları kuyumcular değil. Bölgedeki diğer esnaflarda yaşanan dolandırıcılık olayından ötürü mağdur oldular.  Bir çaycı 10 bin TL'sini kaptırırken, bir berber ise yaklaşık 40 bin TL değerindeki altınından oldu.

Kenan Biter / Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.