banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Şanlıurfalı Genç Beyinler İçin

Karakoyun İş Merkezi’nde hizmete açılan “Şanlıurfalı Genç Beyinler İçin Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi” Proje Ofisi, Urfa’da işsizlik sorunun çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyor.  

     Şanlıurfa Belediyesi İlaç Bankası bitişiğinde hizmete açılan “Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi” proje ofisi, herhangi bir mesleki eğitim programından mezun olmuş işsiz gençlere verilecek kurslar sonucunda, onların iş hayatına atılmalarına katkı sağlayacak.

      Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument For Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında bir mesleki eğitim programından mezun olmuş genç işsizlere 2.kademe destek olarak işe yerleştirme ve iş bulma desteği vermek, Şanlıurfalı genç işsizlere iş bulmayı destekleyici ve kariyer geliştirici eğitimler vermek amacıyla geliştirilen “Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında hazırlanan Şanlıurfalı Genç Beyinler İçin Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi” Proje Ofisi düzenlenen törenin ardından hizmete açıldı.

    Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen ŞUTSO ve MEKSA-ŞESOB-MEM ortaklığında 12 ay sürecek olan proje kapsamında işsiz gençlere kariyer ve istihdam destek eğitimleri verilecek. Söz konusu kurslar ve eğitimlerin ardından bu gençlerin Şanlıurfa’daki çeşitli firmalarda işe başlamaları sağlanacak; ayrıca 100 genç işsiz ise Şanlıurfa’daki üretici firmalarda staj yapma imkânı bulacak” dedi.

    Törene, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Mehmet Fevzi Yücetepe, ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal, İŞ-Kur Müdür Vekili Mahmut Kaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abuzer Tüysüz diğer kamu kurum ve kuruluş amirleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

GENÇ BEYİNLER İÇİN KARİYER VE İSTİHDAM DESTEK MERKEZİ

      Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, İKG tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Hibe Programının toplam bütçesi 222.110,60 Avro olup bu tutarın 22.211,06 Avro’su Türkiye Cumhuriyeti, 199.899,54 Avro’su ise Avrupa Birliği katkısıdır. Projenin Toplam Bütçesi 222.110,60 Avro olup, bu tutarın 22.211,06 Avro’luk kısmı Şanlıurfa Belediyesi’nin eş finansman katkısıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.