banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'daki Fıstık Üreticileri Birlik Kuruyorlar

Birlik kurulumu için geçici yönetim kurulu oluşturularak tamamlanan belgeler, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ ve Tarımsal Danışman Cengiz Rastgeldi tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe’ye teslim edildi.  
ŞUTSO öncülüğünde gerçekleştirilen kentteki fıstık üreticilerinin farkındalığını artırmak, fıstık yetiştiricilerini bir araya getirerek eğitim ve gerekli teknik alt yapı için adımlar atmak, Şanlıurfa’da yetişen fıstığın kalitesini, verimini artırmak, oluşturulacak marka ile yurt içi ve yurt dışındaki pazarını genişletmek,eğitimlerle ve modern tarımla 3,05 kg olan ortalama ağaç verimini 30-35 kg’a çıkartmak ayrıca kaliteyi artırmak üzere kurulması planlanan “Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği” için hazırlanan belgeler, ŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ ve Tarımsal Danışman Cengiz Rastgeldi tarafından Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe’ye teslim edilerek kurulum için resmi müracaat gerçekleştirildi. İbrahim Uludağ, Cengiz Rastgeldi, Mehmet Ali Cevheri, Selahattin Canbeyli, Ahmet Elçi’den oluşan geçici Yönetim Kurulu resmi müracaatın gerçekleşmesinin ardından üye kayıt işlemleri ve diğer resmi prosedürleri uygulayacak. Kurulacak olanŞanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği’ne tüm fıstık üreticileri üye kaydı yaptırabilecek.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ “İlimizde, birim alanda elde edilen fıstık üretim miktarının artırılması, fıstık ağacı sayısının ve birim alanlarının artırılması, verim ve üretim artışını etkileyen faktörlerin belirlenmesi,sektörle ilgili problemlerin tespiti ve bunların yanı sıra üreticilerle yakın iletişimde bulunulması amacıylaFıstık Üreticileri Birliği kurulması için çalışmalar başlattık.  Resmi prosedürler gereği, geçici yönetim kurulumuzu ve 18 üyemizibelirleyerektüm belgelerimizi tamamladık. Bugün Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği’nin kurulması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Sayın Necip Özgökçe’yi makamında ziyaret ederek belgelerimizi teslim ettik. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen başta İl Müdürümüz Necip Özgökçe’ye, Ziraat Odası Başkanımız Ahmet Eyyüpoğlu’na, GAP BKİ Başkanı Sadreddin Karahocagil’e, Doç. Dr. İzzet Açar’a ve emeği geçen tüm fıstık üreticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe ise yaptığı değerlendirmede: “Kurulacak olan Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği ilimizde çok büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Fıstık üretimi modern üretim teknikleriyle gerçekleştirilirse birim alandan elde edilen ürün miktarı artar, verimi arttırmak için sulama ve gübreleme teknikleri de uygulanabilir, bu anlamda Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği üyelerinin üretim konusunda bilinçlenmesi açısından önemli birmisyon da yüklenmiş olacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum,ilimize hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.