banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa’da Zeytin İşleme Tesisi Kuruldu


Türkiye’de ilk kez bir üniversitenin faaliyete geçirdiği zeytin işleme tesisi ilezeytinin anavatanı olan GAP bölgesi illerinden biri ve en eski üniversite olarak tarihte yer alan Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi bünyesinde yapılan bu projeyle yeni ufuklar açarak kaliteli zeytinyağı üretimi yapmayı hedefliyor.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu,rektöryardımcıları,dekanlar, GKİB. Yrd. Mehmet Açıkgöz, İl Tarım Müdürü Necip Özgökçe ve akademisyenler, zeytin işleme tesisleri yöneticilerinin katıldığı açılış töreninde,Ziraat Fak. Dekanı Prof.Dr.Salih Aydemir ve üniversite rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, birer konuşma yaptılar.
Dekan Prof.Dr. Salih Aydemir konuşmalarında; Tesisin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Mutlu konuşmalarında; Harran Üniversitesinin ilklerin üniversitesi olduğunu ifade ederek, “Üniversitemiz kendi arıtma tesisini kuran ilk üniversitedir. Üniversitede ilk güneş enerjisi tesislerinikuran, ilk tarım işçileri sorunları Birleşmiş Milletlere kadar taşıyandabiziz, tabii bunlar kolay olmuyor. Bundan dört yıl önce Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile zeytin bahçesi tesis ettik,bugün bunların ürünlerini alıyoruz.
Tesisin parasını kendi öz kaynaklarımızla karşıladık, tesistamamen kendi akademisyenlerimizineseridir. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” Dedi.
Konuşmaların ardından tesisin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, Rektör Mutlu ve Dekan Aydemir tarafından plaket takdim edilerek, tesisin açılışı gerçekleşti.
Katılımcılar, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç.Dr. Ebru Sakar’ın tesisin çalışması hakkında sunduğu bilgilendirme gezisi ile sona erdi.
Törene gelen misafirlere sembolik şişelerde “Harran Üniversitesi Ebrulim Natürel SızmaZeytinyağı” hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.