banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Şanlıurfa'da yeni evleneceklerin yüzü gülüyor

 Son 4 yılın en düşük fiyatlarına gerileyen altın fiyatları, evlenmek isteyen çiftleri sevindirdi. Altın fiyatlarının düşmesi piyasayı daha da canlandırdı. Kuyumcu esnafı, hiç beklemedikleri bir düşüşle karşılaştıklarını, buna rağmen piyasanın canlı olduğunu belirttiler.

Altın fiyatlarının, son 4yılın en düşük fiyatına gerilediğini belirten kuyumcu esnafından İbrahim Türkmenoğlu, “Altın fiyatlarının düşük olması nedeniyle altına yoğun bir talep var. Altının düşmesi piyasaları canlandırdı, altın satışları arttı. Elimizde olan altınları, olabildiğince müşteriye sunma çabası içersindeyiz. Altın düştüğünde satışlar çoğalıyor, artışa geçtiği zaman yatırım yapan kişi satmaya başlıyor ve bu ona kar sağlıyor. İleriye dönük düşünülürse yatırım yapmak mantıklıdır bu fiyatlarla. Altının yükseliş miktarına belli bir yüzdelik rakam veremeyiz muhakkak. Bunun belirli bir sınırı yoktur, bir gün içersinde beklenmedik bir şekilde düşüş veya yükseliş gösterebiliyor, dünya piyasasına bağlıdır.” dedi.

Altın fiyatlarının düşüş sebebini yurt dışındaki borsalara bağlayan Halit Alkan, “Altının düşüş veya yükselişi yurt dışında çıkan savaşlarla da endekslidir. Gerek petrol gerekse döviz fiyatları, altın fiyatlarını etkilemektedir. Bunun yanı sıra dolar değerinin yükselmesi, altın fiyatlarının düşmesindeki en büyük etkendir” ifadelerinde bulundu.  (Sedat Kuşulay - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.