banner2
Öne Çıkanlar Sedat Anar konseri Gülen Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN müftü

Şanlıurfa'da ucuz ekmek bilmecesi

Kentte faaliyet gösteren 7 somun ekmek fabrikası Şanlıurfa Fırıncılar Odası’na inat ekmekte indirime gitti.  İndirime giden esnaflar, dükkânlarının önüne ekmek fiyatlarında indirime gittikleri yazılı olan bir branda asarak, ‘Bizi bunu yapmaya mahkûm ettiler. Maliyetine değil zararına satış’ ifadelerine yer verdiler.

Veysel Karani Mahallesi Yunus Emre Caddesindeki Cennet Ekmek Sahibi İlyas Sarıaydın, yetkili mercilere sitem ettiği için ekmeği 40 kuruşa düşürdüğünü belirtti.

250 gram ekmeği 70 kuruş yerine bundan sonra 40 kuruşa satacaklarını dile getiren Sarıaydın,

“Şuanda 7 ekmek fırını fiyatları aşağıya indirdi. Ekmeğin gramajı 250’dır ve biz bunu 40 kuruşa satıyoruz. Bir malzeme halkın gözünden çok ucuz ama incelendiği zaman ise pahalıdır. Bir diğer husus ise halkın gözünden çok pahalı ama incelendiği zaman ise çok ucuzdur” dedi.

Bu ayrım neden?

İlyas Sarıaydın, 160 gram pide ekmeğin 50 kuruşa ve 250 gram ekmeğin de 70 kuruşa satıldığına dikkat çekerek, “Bu ayrım neden? Bu memlekette bu fırınların çalıştırılması istenmiyorsa açıkça söylesinler kapatalım. Yetkililer bu olaylara sessiz kaldığı içinde bizler elimizdeki tüm sermayelerimizi kullanarak ekmeği 40 kuruşa satacağız. Elimizdeki sermayelerimiz ve imkânlarımız bittiği zaman da anahtarlarımızı yetkilere teslim edeceğiz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bu arada Şanlıurfa Fırıncılar Odası’nın, zararına satış yapan esnafın bu tepkisini nasıl karşılayacağı merak ediliyor.

Kaynak: Urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.