banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Şanlıurfa’da spekülatörlere göz açtırılmayacak


 

Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer’ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada fiyatların aylık değişimleri incelenirken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili gerekli işlemler başlatıldığı açıklandı.
İşte o açıklama:

BİLGİ NOTU     
    Ülkemizdeki döviz kurundaki artışı ve geçici dalgalanmaları bahane edip fiyatları artıran spekülatörlere yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve ilimizde de Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimler yoğun bir şekilde devam etmektedir.  

“Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nde bahsi geçen “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” ibaresi gereğince yürütülen denetimlerde fiyatların aylık değişimleri incelenirken, normalin üzerindeki artışlarla ilgili gerekli işlemler denetim ekiplerince başlatılmıştır.

Söz konusu denetimler, tüm sektörleri kapsayacak şekilde ve üreticiden tüketiciye adım adım tüm halkalar incelenerek devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet SAĞIR 6 yıl önce

Ticaret Bakanlığı spekölatörlere başlayacaksa öncelikle akaryakıt istasyonlarından başlasından ülke genelinde LPG fiyatları neden Şanlıurfa da pahalı Türkiyenin en pahalı LPG litre fiyatı URFADIR. bu bir fırsatçılık değilmidir?