banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'da Piazza AVM açıldı

İnşaat ve ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında Dünya’nın önde gelen şirketlerinden birisi olan Rönesans Holding’in,   Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. kanalıyla kurduğu Piazza markalı alışveriş ve yaşam merkezlerinin üçüncüsü Şanlıurfa’da görkemli bir törenle açıldı.

 

Binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi dokusu,  balıklı gölü, bereketli Harran Ovası ve açık hava müzesini andıran antik kentleriyle Türkiye’nin hakkında en çok konuşulan illeri arasında yer alan ‘’Peygamberler Şehri’’ Şanlıurfa’nın en büyük AVM’sinin kapılarını halka açtığı törene halk büyük ilgi gösterdi.

 

 

Eski Otogar alanına inşa edilen Şanlıurfa’nın en büyük alışveriş merkezinin açılışı nedeniyle düzenlenen törene,  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Rönesans Gayrimenkul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Amstar Global Partners (AGP) Başkanı Jason M. Lucas ile çok sayıda davetli katıldı.

 

VALİ GÜVENÇ; PİAZZA’YI KURANLAR PİŞMAN OLMAYACAK

 

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, açılıştaki konuşmasında, Piazza’yı Şanlıurfa’ya kazandıran Rönesans Holding’e teşekkür ederek, ‘’Piazza’yı kuranlar pişman olmayacak’’ dedi.

 

Vali Güvenç, şöyle devam etti:

 

‘’Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ailesini içtenlikle tebrik ediyorum. Bugün Şanlıurfa olarak mutluyuz, gururluyuz. Çünkü çağdaş kentlerin olmazsa olmazlarından olan bir alışveriş ve yaşam merkezine kavuşmuş bulunuyoruz. Bu anlamda bunu çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Şanlıurfa’nın gerçekten bu tip merkezlere, bu tip firmalara, bu tip markalara ihtiyacı var. İnanıyorum ki yatırımcımız asla pişman olmayacak.

 

Erman beyin konuşmaları arasında hepimizi sevindirecek, gurur verecek satırlar vardı. Bu ülke 20 yılda hastane yapamıyor. 30 yılda stat yapamıyordu. 15 yılda 12 derslikli okul yapamıyordu. Ama bu ülkenin iş adamı bu coğrafya da 12 ay da böyle bir alışveriş merkezi yapabiliyor. Mühendisimizle, işçimizle, yatırımcımızla ne kadar gurur duysak yerindedir diye düşünüyorum. Bu işi 12 ay da yapmak sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde önemsenmesi gereken bir başarı olarak altı çizilmelidir. Geldiğimiz nokta ülke olarak, il olarak, bölge olarak budur. Bunun devamını sağlamakta hepimizin boynunun borcudur diye düşünüyorum. Urfalıya Rönesans’a, bölgemize hayırlı uğurlu olsun diyorum.’’

 

 

DR. ILICAK; ŞANLIURFA’DA OLMAKTAN MUTLUYUZ

 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, Şanlıurfa Piazza'nın grubun Türkiye'deki 11'inci alışveriş merkezi olduğunu belirterek, merkezin yöre ekonomisine yapacağı katkıdan bahsetti.

 

Ilıcak, Piazza'nın Şanlıurfa ekonomisine yapacağı katkının yanısıra düzenlenecek etkinliklerle bölgenin sosyal hayatını da renklendireceğini vurguladı.

 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, tarihte bilinen en eski şehrin Şanlıurfa ve  ilk üniversitenin yine Şanlıurfa’da olduğunu belirterek, ‘’Bütün kadim dinlerin birleştiği, kaynaştığı noktada 12 bin yıllık tarihin üzerindeyiz. Bu gün burada bu on iki bin yıllık tarihte, küçük bir satır yazabilmek bizim için büyük şeref. Başta sayın valim olmak üzere belediye başkanıma özellikle çok çok teşekkür ederim’’ dedi.

 

Ilıcak, Şanlıurfa’nın güzelliklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

 

‘’Burada,150 tane Türkiye’nin her tarafından gelmiş birbirinden değerli perakendecimiz var. Almanya’dan gelen perakendecilerimiz de var. Onları en son Gaziantep’e kadar Sanko parka kadar getirmiştik. Ardından Maraş’a götürmüştük. Şimdi onlarla beraber onların rekorunu kırdık. Onları en son Urfa’ya da getirdik. İnşallah onlarda çok memnunlar. Sabah saat 8’de Media Markt açılışını yaptık. Şuana kadar 3 bin 500 kişi mağazaya girmiş.’’

 

Ilıcak, inşaatın 12 ay içerisinde tamamlandığını anımsatarak, ‘Ortalama 2 bin arkadaşımız burada çalıştı. Çok ciddi bir emek var arkasında. Başta proje müdürü arkadaşımız olmak üzere şantiye şefine, burada emeği geçen bütün mühendis ve işçi arkadaşlarıma bu kürsüden tekrar teşekkür etmek istiyorum. Onların emekleri olmasa biz bugün burada olamazdık. O yüzden emeği geçen bütün inşaatçı arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ve hiçbir arkadaşımızın burnu bile kanamadan bu inşaatı bitirdik. Herkesin hakkını verdik. Bu Şanlıurfa için çok güzel bir proje oldu. Biraz önce de Sayın Valimle ve Sayın sağlık bakan yardımcımızla aynı şeyi konuşuyorduk. İnşallah şehir hastaneleri de çıktığı zaman ona da aday olacağız, yapmaya çalışacağız.  Sayın valime gerçekten çok çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin destekleri olmasaydı biz bugün burada olamazdık. Sayın belediye başkanıma buradan tekrar selam göndermek istiyorum. Kendisi gelemese bile sağ olsun bütün ekibi bize gönderdi. Başkan yardımcıma, başkan vekillerime tekrar teşekkür ederim. Şanlıurfa’yı bu kadar gönülden sevdikleri için, buraya bağlı oldukları için, o pozitif enerjilerini bizlere de yansıttılar. Bizleri buralara getirdiler. Burada çok güzel dostlar kazandık. İnşallah bundan sonrada dostluğumuz devam edecek. Şanlıurfa’da olmaktan mutluyuz.’’

 

AGP BAŞKANI  JASON M. LUCAS: BİR RÜYAMIZ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Piazza yatırımcı ortağı AGP Başkanı Jason M. Lucas da, konuşmasında, bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü belirterek,  şunları kaydetti:

 

‘’ Sizlerin huzurunda ulusal ve uluslararası markalara güven ve destekleri için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Şanlıurfa Belediyesi’ne de destekleri sebebiyle huzurunuzda teşekkürlerimi bir borç bilirim. Onların destekleri sayesinde rüyamız bir gerçeğe dönüştü. İnsan olarak da Erman Bey’e ve Rönesans Gayrimenkul ekiplerine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir değerli ve başarılı bir grupla ortak olmaktan gurur duyuyoruz. ‘’

 

Konuşmaların ardından Piazza’nın açılış kurdelesi törene katılan davetliler tarafından kesildi. Daha  sonra konuklar, alışveriş merkezinin tüm katlarını gezerek, işyeri sahiplerine hayırlı olsun dileğinde bulundular.

 

ŞANLIURFA’NIN EN BÜYÜK AVM’Sİ

 

Kentin mimari dokusuyla uyumlu, sosyal örgüsünü yansıtan Şanlıurfa Piazza'da ulusal ve uluslararası markaların yanı sıra buz pisti, bowling ve sinema salonları da bulunuyor.

 

Piazza ile Şanlıurfa’ya 80’nin üzerinde  marka ilk kez geldi. Şanlıurfa'da, sadece Piazza’da yer alacak markalar arasında Media Markt, 5M Migros, Cinemaximum, Mango, Tommy Hilfiger, W Collection, Vakko Butik, Derimod, Deichmann, Mado, KFC, Kahve Dünyası ve  Bay Döner  de bulunuyor.

 

ALIŞVERİŞ, EĞLENCE VE SOSYAL YAŞAM BİR ARADA

 

Rönesans, Piazza'ların halkın alışveriş yapacağı mekânlar olmasının ötesinde çeşitli sosyal aktiviteler ve sosyal sorumluluk projeleriyle bu merkezlerin çevrelerindeki toplulukla sosyo-kültürel açıdan uyumlu bir etkileşime girmesini hedefliyor.

 

Kentin dokusuna uygun göz alıcı mimarinin yanı sıra görsel şölen sunan bir de terası bulunan Şanlıurfa Piazza, eş, dost ve ailelerin kahve sohbetleri ve nezih bir ortamda yemek keyiflerine ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, fast food katında ya da terasta dünya mutfaklarından örnekleri tatma imkânı bulacak.

 

Toplam yatırım tutarı 242  milyon TL olan Şanlıurfa Piazza, 43 bin metrekarelik kiralanabilir  alanı ile 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. 152 mağazanın bulunduğu Piazza'da 1200 araçlık bir açık otopark da yer alıyor.

 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş’nin Türkiye operasyonunda İstanbul’da ve Gaziantep’te ikişer, Malatya, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da ise birer alışveriş merkezi bulunuyor. Şanlıurfa Piazza, grubun Türkiye’deki 11’inci AVM yatırımı ve Piazza markasıyla hizmet veren kuruluşların da üçüncüsünü oluşturuyor.

 

 

 

Sayılarla Şanlıurfa Piazza

Toplam inşaat alanı

 

93.000 metrekare

 

Toplam kiralanabilir alan

 

43.000 metrekare

 

Otopark kapasitesi

 

1.200 araç

 

Mağaza sayısı

 

152

 

Doğrudan istihdam

 

2.000 kişi

 

Toplam Yatırım tutarı         242 Milyon TL

 

 

 

RÖNESANS HOLDİNG

Amiral gemisi, Erman Ilıcak'ın 1993'de kurduğu Rönesans İnşaat olan Rönesans Holding günümüzde inşaat, gayrimenkul geliştirme ve enerji dallarında faaliyet göstermektedir.

 

İnşaat alanında dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ilk 100'ün içinde yer alan Rönesans İnşaat, ENR'nin (Engineering News Record) 2013 yılında yayınladığı 250 En Büyük Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde dünyanın en büyük 64., Türkiye'nin ise 1. inşaat şirketidir.

 

Rönesans Holding'in gayrimenkul geliştirme alanındaki faaliyetleri Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. vasıtasıyla yürütülmektedir. Grup 2001 yılından itibaren Türkiye ve Rusya'da bir çok ofis, alışveriş merkezi ve karma amaçlı projeler gerçekleştirmiştir.

 

2007 yılında enerji sektörüne giriş yapan grup, bu amaçla kurduğu Rönesans Enerji Üretim A.Ş. ile yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya başlamıştır. Rönesans Enerji Üretim A.Ş.'nin şu anda faaliyette olan 15 MW gücünde bir hidroelektrik santrali ve proje çalışmaları devam etmekte olan yaklaşık 100 MW kapasiteli dört yeni hidroelektrik santral projesi bulunmaktadır.

 

RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM A.Ş.

Türkiye'de Alışveriş Merkezi inşaat ve işletmesine 2004'de başlayan Rönesans, halihazırda İstanbul'da Optimum Outlet ve Kozzy; Ankara, Adana ve İzmir'de Optimum Outlet , Samsun ve Kahramanmaraş'ta Piazza, Malatya'da Malatya Park, Gaziantep'te  Sankopark AVM'lerinin yatırımcısı ve ortağı.

 

Şanlıurfa Piazza ile 11 AVM'ye ulaşacak Türkiye portföyü 1.1 milyon metrekarenin üstünde inşaat alanına, 500 bin metrekarenin üstünde kiralanabilir alana ulaşacak.  Sözkonusu AVM'lerin toplam yatırım değeri Haziran 2013 itibariyle  3,5 milyar TL'ye ulaşarak,  25 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin Türkiye'deki AVM'lerine giriş yapan ziyaretçi sayısı ise toplamda 150 milyonu geçmiş bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.