banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Şanlıurfa'da öğretmen ve öğrencilere konut yok!

Şanlıurfa’da öğretmenler ve öğrenciler kalacak konut bulamıyor. 1000 ile 400 TL arasında değişen kira fiyatlarını fazla bulan  öğretmenler ve öğrenciler yurtlara misafir hanelere akın etmeye başladı.

 

KONUT FİYATLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

GAP'ın önemli bir bölümünün devreye girdiği, hızlı nüfus artışı ve göçün yaşandığı Şanlıurfa'da, çeşitli nedenlerden ötürü arsa ve konut fiyatları her geçen gün ciddi oranda artırıyor. Daire fiyatlarının yüksek olması kira fiyatlarını da etkiliyor.

 

KİRA FİYATLARI 1000 İLE  400 TL ARASINDA

 

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğretmenler kentte gelmeye başladı. Şanlıurfa’ya gelen öğretmenler, ilk olarak emlakçılerın yolunu tuttu. 1000 ile 400 TL arasında değişen kira fiyatlarını fazla bulan  öğretmenler çareyi yurtlara misafir hanelere akın etmekle buldu. Yeni akademik dönemi başlamadan üniversite öğrencileri de barınma sıkıntısı çekiyor.

 

Yeni akademik döneme başlamadan, barınma sorunu yaşamak istemeyen öğrenciler, günler öncesinden hatta haftalar öncesinden kente gelip ev aramaya başladı.

 

“ÖĞRENCİLERE KİRALIK EV VERİLMEZ”

 

Ev sahipleri ve apartman yöneticilerinden öğrencilere ev vermemek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Apartman girişlerine, “Öğrencilere kiralık ev verilmez” ilanları öğrencilerin tepkisini çekiyor. Ev bulamayıp barınma sıkıntısı çekecek olan öğrenciler ise, ya kayıtlarını donduracak ya da buldukları evlere çok fazla fiyat verip kalacak.

 

 

ÖĞRENCİLER DIŞLANIRSA ŞANLIURFA’NIN İMAJI BOZULUR

 

Emlakçı Mehmet Murat Kaya, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada,şunları söyledi:

 

“Şanlıurfalılar önce çocuğunuzu düşünün sonra gelen öğrencileri, öğretmenleri, polisleri, askerleri vs. devlet görevlilerini düşünün ondan sonra kararınızı verin. Sizinde çocuklarınız dışarıda okumaya gidiyor, Çalışmaya gidiyor sizler istermisiniz sizin yaptığınız problemleri onlarda yapsın. Memleketimizi kalkındıracak her şeye olumsuz değil olumlu yaklaşmalıyız.”

 

BAZI ÖĞRENCİLER EV SAHİPLERİNİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

 

Eğitim görmek için başka illerde Şanlıurfa’ya gelen Ahmet Taş ise, kiralık ev bulamamalarında en önemli sebebin daha önce ev sahiplerini her anlamda zor durumda bırakan öğrenciler olduğunu ifade etti.

 

Taş, 3-5 öğrencinin bir araya gelerek kendi imkanları ile ev kiraladığını, ancak evin kullanımında hassas olmayan, temizliğe dikkat etmeyen, çevresini rahatsız eden ve eve ait faturaları ödemede dikkatsiz davranan öğrencilerin kötü bir sicil bırakmasının kendilerini zorladığını belirterek şunları söyledi:

 

“Bu tür sıkıntılara bay-bayan karışık aynı evde kalan öğrencilerin hal ve hareketleri de eklenince doğal olarak bina sahipleri kiralık ev arayanlarda aileleri tercih etmeye başladı. Durum böyle olunca Şanlıurfa’ya sadece okumaya gelen, evdeki tüm işlerde hassas olan, maneviyat noktasında duyarlı hareket eden öğrenciler ev ararken ne kadar dil dökse de ev kiralayamıyor. Bu noktada ya bir referans bularak ya da daha ciddi kira bedeli ödeyerek bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Ancak bu durum da bizi çok rahatlatmıyor”

Abdülaziz Çiftçi / Şanlıurfa Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.