banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da öğrencilerin kiralik ev çilesi

FİYATLAR ARTIYOR
GAP'IN önemli bir bölümünün devreye girdiği, hızlı nüfus artışı ve göçün yaşandığı Şanlıurfa'da, çeşitli nedenlerden ötürü arsa ve konut fiyatları her geçen gün ciddi oranda artırıyor. Daire fiyatlarının yüksek olması kira fiyatlarını da etkiliyor.

 

“ÖĞRENCİLERE KİRALIK EV VERİLMEZ”
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrenciler barınma sıkıntısı çekiyor...
Kentte Türkiye'nin farklı yerlerinden üniversite okumak için gelen öğrenciler, yüksek kira fiyatlarından dolayı zor durumda kalıyor.  Ev sahipleri ve apartman yöneticilerinden öğrencilere ev vermemek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Apartman girişlerine, “Öğrencilere kiralık ev verilmez” ilanları öğrencilerin tepkisini çekiyor.

 

EV SIKINTISI HAD SAFHAYA ULAŞTI
Ev bulamayıp barınma sıkıntısı çekecek olan öğrenciler ise, ya kayıtlarını donduracak ya da buldukları evlere çok fazla fiyat verip kalacak. Emlakçı Ahmet Şafak,  1 milyon 700 bin nüfuslu Şanlıurfa'da uzun yıllardan bu yana konut sıkıntısı yaşandığını söyledi. Şafak, “Kiralık ev sıkıntısı had safhaya ulaştı. Normal daireler 700-800 liraya kadar yükseldi. Lüks semtlerde ise bu rakamlar çok daha uçuk seviyelerde” dedi.

ÖĞRENCİLER ZOR DURUMDA
Zonguldak'tan Şanlıurfa'ya gelen Emre Güzel, kira fiyatlarının çok yüksek olduğundan dolayı sıkıntı çektiklerini belirtti. Bazı ev sahiplerinin dairelere Öğrencilere kiralık ev verilmez” ilanlarını astığını ifade eden Güzel, 3-5 öğrencinin bir araya gelerek kendi imkanları ile ev kiraladığını, ancak evin kullanımında hassas olmayan, temizliğe dikkat etmeyen, çevresini rahatsız eden ve eve ait faturaları ödemede dikkatsiz davranan öğrencilerin kötü bir sicil bırakmasının kendilerini zorladığını vurguladı.

Ahmet Doğan  / Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.