banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Şanlıurfa’da girişimci olmak lazım

Gerçekleştirilen etkinlikte Şanlıurfa’nın mevcut potansiyellerinin altı çizilirken panelde konuşan girişimcilerin ortak fikri “Kazanmak istiyorsanız Şanlıurfa’da girişimci olmanız lazım” oldu.

Gerçekleştirilen panele Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, TKDK il Koordinatörü Mehmet Ekinci, ŞUPİAD Başkanı İbrahim Toru, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Selda Demirel ve birçok girişimci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını TOBB GGK İcra Kurulu üyesi Ahmet Ersavaş yaptı. Ersavaş, “Bizler Şanlıurfa GGK olarak var gücümüzle şehrimizin bölgemizin gelişmesi adına çalışmalar yürütmekteyiz, bugünkü panele destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TOBB KGK Bölge Başkanı Selda Demirel ise “Girişimciliğin bölgesel anlamda önem kazandığını belirterek kadınlarda artık bölgede rol girişimciler olacaktır.” dedi

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba programın öneminden bahsetti. “Girişimcilerin şehrimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek yerel yönetimler olarak her daim müteşebbislerin yanındayız. Şanlıurfa Genç Girişimciler kurulunun yapmış oldukları çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”dedi.

Panel kısmında TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve üst kurul üyesi Mahmut Barut ise, “Şehrimizin değişimi ve gelişimi için önceliklerimizi belirlemek zorundayız. Bakın tarım ve turizm bizim için çok önemli, fakat ben kendi alanım olan tarımdan bahsetmek istiyorum: “Hollanda bizim için tarımda rol modeldir alan itibariyle teknik bakım itibariyle yakın fakat teknolojik anlamda yetersiz olmamız nedeniyle tarımı endüstriyel hale getiremedik bu sebeple bu konuya iyi çalışmalıyız gereken hassasiyeti göstermek zorundayız” dedi.

Ardından söz alan TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul üyesi Sezai Hazır, girişimciliğin önemine dikkat çekerek farklı bir perspektif çizdi

Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve üst kurul üyesi Ziya Kalkavan, aile şirketlerinden bahsetti ve büyük şirketlerde çalışma şekillerini aktardı

Microsoft Kamu İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Erkul, bilişimin önemine dikkat çekerek girişimcilerin bu alanlara yönlenmeleri gerektiğini belirtti

Panel sonunda panelistlere plaketlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.