banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

Şanlıurfa'da Elektrik faturaları zamlı değilmiş

DEDAŞ ŞANLIURFA İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA;

“Son günlerde Şanlıurfa yerel basını ve bazı haber sitelerinde Elektrik zammı ile ilgili olarak haberler yapılmıştır.

İlimiz hizmet alanında, hizmet alımı yoluyla yaptırılmakta olan elektrik sayacı endeks okuma işinin süresi 06.08.2012 tarihinde sona ermiş olup, Genel Müdürlüğümüzün almış olduğu karar gereği de elektrik sayacı endeks okuma işinin il Müdürlüğümüz elemanlarınca yapılması uygun görülmüştür.

Ancak, daha önce ayda bir fatura çıkarılan abonelerimize eleman yetersizliği nedeniyle iki ayda bir (bazı bölgelerde daha uzun süreli de olabilmektedir) fatura çıkartabilmektedir.

Yine bilindiği üzere elektrik fiyatlarına 01.10.2012 tarihinden geçerli olmak kaydıyla % 9,8 oranında zam yapılmıştır.

Bazı yerel medya organlarında elektriğe yapılan zammın tüm okuma dönemini kapsadığı ileri sürülerek, vatandaşların mağdur edildiği ve kasıtlı olarak sayaç endeksi okuma ve faturalama süresinin uzatıldığı haber konusu edilmiştir.

Oysa bu konuda il Müdürlüğümüzce kasıtlı veya keyfi bir uygulama olmadığı gibi, aboneler açısından da herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir.

Şöyle ki; il Müdürlüğümüzün şu anda kullanmakta olduğu ABONE-NET isimli Abone Bilgi Yönetim sistemi; Elektriğe yapılan zammı günlük olarak aboneye yansıtmaktadır. Örneğin: 60 günlük bir süre sonunda elektrik sayacı okunan abonenin toplam tüketimi 60 güne bölünerek abonenin günlük tüketimi bulunmakta, gelen elektrik zammı 50. Günde gelmiş ise abonenin 50 günlük tüketimi normal tarifeden kalan diğer 10 günlük tüketimi de zamlı tarifeden hesaplanmaktadır. Bu işlemi kullanmakta olduğumuz ABONE-NET programı otomatik olarak yapmaktadır.

Dolayısıyla iddia edildiği gibi bir mağduriyet söz konusu olmayıp haber edilen konu hakkında il Müdürlüğümüzden herhangi bir bilgi de alınmamıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.