banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da

Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla Şanlıurfa'da hayata geçirilecek "LisanslıPamuk Depoculuğu", "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Özellikli Gıda Kümeleri" ve "Tarih YenidenCanlanıyor" projeleri kapsamında bir otelde düzenlenen "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı" toplantısında, GAP bölgesindeki pamuk üreticileri için Türkiye'nin enbüyük lisanslı pamuk deposunu Şanlıurfa'ya kuracaklarını, deponun çiftçinin ürününü rahatçasaklayabilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Şanlıurfa bir Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Federal Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bilim Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ayhan Karaca, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Üyeleri katıldı.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile Avrupa Birliği’ne sunularak 9 milyon 115 bin Avro hibe desteği alan Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın nihai yararlanıcısı olduğu “Şanlıurfa Pamuk Lisanslı Deposu”nun Operasyonel Anlaşmasını Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıkloğlu ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya imzaladı.

 

Burada yaptığı konuşmada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Avrupa Birliği Delegasyonu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; Pamuk Lisanslı Deposu hakkında bilgi verdi.

 

GAP’ın merkezi konumunda bulunan Şanlıurfa’da 100 bin tonluk Hububat Lisanslı Depo Projesi’nin de çalışmalarının tamamlandığını da kaydeden Başkan Kaya; Pamuk Lisanslı Pamuk Deposu’nun genel hedefinin; bölgede pamuk üreten tarımsal işletmeler ve pamuk ürününün hammaddesini işleyen sinai ve ticari firmaların rekabet edebilirliliklerini arttırarak sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşturmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında Şanlıurfa ilinde 30 bin ton balya depolama kapasitesine sahip olan Pamuk Lisanslı Depoculuk sisteminin faaliyete geçirilip, bölgede bulunan pamuk hammaddesini işleyen iplik, dokuma ve tekstil sanayi firmalarının ortak kullanımına sunulmasının planlandığını da aktaran Başkan Kaya; “Üreticiler ellerinde bulundurdukları pamuğu Güvenli, Sigortalı ve sağlıklı bir şekilde depolama imkânına kavuşacaklardır. Pamuk ürünü satış döneminin bütün bir yıla yayılması sağlanacak, pamuk ürün senetlerini teminat göstererek, uygun koşullarda kredi temin dedebileceklerdir.” diye konuştu.

Böyle bir proje gerçekleştirdiği için Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’yı tebrik eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise; Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Türkiye’deki borsalara örnek teşkil eden bir konumda olduğunu belirtti. Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın ciddi bir vizyona sahip olduğunu da aktaran Hisarcıklıoğlu; Projenin Şanlıurfalı çiftçilere hayırlı olması dileklerinde bulundu

 

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile Avrupa Birliği’ne sunularak 9 milyon 115 bin Avro hibe desteği alan Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın nihai yararlanıcısı olduğu “Şanlıurfa Pamuk Lisanslı Deposu”nun Operasyonel Anlaşması imzalandı. Anlaşmayı;  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıkloğlu ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya imzaladı.

 

İmza töreninin ardından Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert,  Federal Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Şanlıurfa’ya özgü el işlemesi ibrik hediye edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.