banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye İcra Müdürlüğü İmparatorluk çöküyor! İbrahim Özer İbrahim Halil Tepe

Şanlıurfa'da direnen esnaf mutlu

Uzun yıllar devam eden terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan, çözüm sürecinin devreye girmesiyle rahat bir nefes alan bölge halkı, yaklaşık 8 aydan bu yana sağlanan huzurlu ortamının kaybolmamasını istiyor.
Çatışma ve izinsiz gösterilerin olmaması nedeniyle huzurlu bir ortamda iş yapan Suruç, Viranşehir ve Ceylanpınar esnafı, süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Sürecin tıkandığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ve sağlanan barış ortamını bozmaya kimsenin hakkı olmadığını belirten esnaf Mahmut Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bölge halkı üzerindeki baskının ortadan kalktığını söyledi.
Önceki yıllarda güvenlik güçlerine yönelik en ufak bir yanlış yapıldığında dahi insanların işkenceden geçirildiğini savunan Demir, çözüm süreci sayesinde bu tür davranışların geçmişte kaldığını ve barışın her zaman savaştan daha iyi olduğunu ifade etti.
Sürecin tüm bölgeye huzur getirdiğini ve insanların mutluluğunun gözlerinden okunduğunu vurgulayan İbrahim Taşbent ise "Barış sürecinin kesinlikle devam etmesini istiyoruz. Sonuçta halk olarak herkesin kardeşliği var. Herkesin tarafsız davranması gerekiyor" dedi.

Viranşehir'deki izinsiz gösteriler nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalan esnaf süreçle birlikte huzura kavuştuklarını ve iş yapıp para kazanmaya başladıklarını dile getirdi.
Esnaf Vahap Çiftçi, şöyle konuştu:
"Biz hiçbir zaman Allah'tan umudumuzu kesmedik. Umarım İnşallah süreç bitmez, böyle devam eder. Savaşın olmadığı bir yerde her şey güzeldir. İnsanlar rahat yatabilir, kalkabilir, çalışabilir. Çok şükür şimdiye kadar hiçbir ana ağlamadı. Bundan daha güzel ne olabilir."

- Esnafının yüzü gülüyor 
Toplumsal olayların en fazla yaşandığı ilçelerinde başında gelen Suruç'ta ise huzurlu bir hava hakim.
Çözüm sürecinin başladığı tarihten bugüne kadar küçük çaplı birkaç gösteri dışında önemli bir olayın yaşanmadığı ilçede, çözüm süreci en çok esnafı sevindirdi.
Daha önce günlerce kapalı kalan kepenkler nedeniyle sebze ve meyveleri iş yerlerinde çürüyen, siftah yapamayan ve evlerine ekmek götüremeyen esnaf,  bu yıl rahat bir nefes aldı.
Esnaf İsmail Yenice, devam eden çözüm süreciyle kimsenin ölmediğini, cenazelerin gelmediğini ve anaların artık ağlamadığını vurgulayarak, böylesi bir durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Sürecin bu şekilde devam etmesini arzu eden Yenice "İnsanım diyen herkesin bu sürece katkı sunmasını istiyoruz. İlimizde daha önce olaylar nedeniyle esnafımız kepenk kapatıyordu. Ancak çözüm sürecinden bu yana esnafımız kepenk kapatmamıştır. Bu da sevindiricidir. Suruç halkı olarak bu süreçten çok mutlu ve umutluyuz. Herkesin yüzü gülüyor" ifadelerini kullandı.
Esnaflardan Hasan Yıldız da daha önce iş yerine malzeme alacak para bulamazken, 8 aydan bu yana rahata kavuştuğunu dile getirdi.
Rauf Maltaş / Gapgündemi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.