banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa'da deniz yok ama kanalda balık keyfi var

Yıllar önce kentin çeşitli derelerinde balık avlayan vatandaşlar, artık sulama kanallarında kendi yaptıkları olta ve ağ ile balık tutmanın zevkini yaşıyor.

 

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçmesiyle suya hasret toprakların makus kaderi değişmiş, Tarımsal sulamanın başlamasıyla adeta bereketin fışkırdığı Şanlıurfa’da vatandaşlar rahatlıkla balık avlama imkanına da kavuştu. DSİ’ye ait sulama kanallarında kış ayları nedeniyle suların kesilmesini fırsat bilen vatandaşlar kanallara akın ederek balık tutyorlar.

 

Sırrınlı vatandaşlar, gazetemize yaptığı açıklamada, sulama kanallarında suların kesilmesiyle beraber,

 

Birkaç gün arayla arkadaşlarıyla buraya geldiklerini balık avlamanın zevkini yaşadıklarını söylediler.

 

Kanallarda balık tutmanın farklı bir duygu olduğunu aktaran vatandaşlar, "Bölgemizde balık kültürü yok denecek kadara az ancak son zamanlarda Atatürk Barajı'nın sularının buraya ulaşmasıyla bölgemizde balık avcılığı gelişti. Kanalda suların kesilmesi nedeniyle her hangi bir tehlike arz etmediği için boş zamanlarımızı balık tutarak geçiriyoruz" dediler.

 

Bozova bölgesinde bir çok vatandaş yakaladıkları balıkları satarak para kazandıklarını da dile getiren vatandaşlar, kendilerinin imkan buldukça kanallarda balık avladıklarını, Atatürk Barajından buraya kadar kanallarla gelen balıklar arasında Karagöz, Sazan ve Yayın balığının bol olduğunu ifade ettiler.

 

Sulama kanallarında balık yakalamanın tehlikeli olduğunun altını çizen vatandaşlar kendilerinin kanalda suyun kesilmesi sebebiyle balık avladıklarını sözlerine eklediler.

Aziz Budak / Olay gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.