banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Şanlıurfa’da demiryolu güzergahları belli oluyor
Valilik toplantı salonunda Vali Celalettin Güvenç’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Demiryolları Genel Müdürlüğünün APK dairesi uzmanları, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Remzi İnal, Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.



Yeni yapılacak olan demiryolu güzergâhları ve lojistik merkezinin konumu ile projelerinin görüşüldüğü toplantının ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile GAP Eylem Planı kapsamında Şanlıurfa’nın Mürşitpınar’ına Demiryoluyla bağlanmasının gündem de olduğunu; kendilerinin de Karacadağ Kalkınma Ajansı vasıtasıyla OSB’de bir lojistik merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.



Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları, Demiryolları bölge müdürlüğü yetkilileri ve Demiryolları Genel Müdürlüğünün APK dairesi uzmanlarıyla bir toplantı yaptıklarını anlatan Vali Güvenç, “Toplantıda, Neredeyiz, ne yapmamız gerekiyor diye tartıştık. Sevindirici olan, Urfalıları mutlu edecek olan konu Mürşitpınar, Şanlıurfa, Üniversite ve Havaalanı bağlantısı için toplam 200 milyon TL ödeneğin 2012 yatırım programına Demiryollarının koymuş olmasıdır. Elimizde halen kullanılabilecek 200 milyon TL’lik bir para var” dedi.



Mürşitpınar- Şanlıurfa bağlantısı işinin projelerinin ihalesi için teklif alındığını öğrendiklerini ve bunun da sevindirici bir çalışma olduğunu belirten Vali Güvenç, “Demiryollarında şu aşamada teklifler değerlendiriliyor. İnşallah mayıs ayı içinde sözleşme imzalanacaktır. Yılsonuna kadar, aşağı yukarı bir yıl içerisinde uygulama projelerini müteahhitler yapacaklardır. Bunlar güzel şeyler. Bizim müdahalemiz şudur; Mürşitpınar – Havaalanı - Şanlıurfa; Havaalanı ve Üniversite uzun bir yol. İvedilikle projenin 2-3 etaba bölünerek Mürşitpınar – Organize Sanayi bağlantısının yapılması gerektiğini anlattık ve bunu kabul ettiler. Şimdi de gidip hem lojistik merkezinin yerini uzmanlarımız gezecekler hem de proje müteahhitlerine bu işin etaplı olarak yapılması ve birinci etabın Mürşitpınar- Şanlıurfa olarak realize edilmesini kararlaştırdığımızı aktaracaklar. Bunun takipçisi olacağız. Umarım en geç 2013 yılında, belki de bu yılın sonuna doğru Mürşitpınar- Şanlıurfa demiryolu bağlantısının ihalesini yapar ve temelini atarız. Hayırlı olsun bunun gayreti içerinde olacağız” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.