banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Şanlıurfa’da çürümeye terk edilen fabrika VİDEO

1978 yılında hizmete giren fabrika döneminde bölgenin en büyük ve tek makina fabrikası. Kimi çevrelerce, istenirse bu fabrikada tank parçalarının bile üretilebilineceği açıklanıyor. Ancak fabrika kaderine terk edildi. Binlerce kişiye ekmek kapısı olabilecek fabrika çürümeye terkedilmiş.

 

1978 yılında merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın girişimleri ile yapılan döneminde Almanya’dan getirilen son model makinalar ile kurulan Harran Üniversitesi tarım aletleri fabirkası kaderine derkedilmiş durumda.

 

Fabrikanın seksenli yıllarda her vardiyada 300 kişi olmak üzere günde üç vardiya çalıştığı öğrenilirken, şu günlerde ise sadece 10 işçisi bulunuyor.

 

Binlerce kişiye ekmek kapısı olabilecek fabrikada istenirse tank parçalarının bile üretilebileceği bildirilirken, fabrika kaderine terk edilmiş ve içindeki makinalar da çürümeye yüz tutmuş durumda.

 

231 bin metre kare alana kurulu fabrika bölgede makinalı tarımı artırarak üretime katkı sunması amaçlanmış. Fakat amaç şu günlerde fazlaca sapıldığı görülüyor.

 

Sanayi kenti olması hedeflenen ve yatırımcılara her defasında çağrılarda bulunulan, teşvik paketinin 6. Bölgesinde yer alan şanlıurfa’da bu fabrika, Şanlıurfa'nın sanayi kenti olma hayallerinin neresinde olduğunun da açık bir göstergesi.

Edessa TV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.