banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Şanlıurfa'da Ahilik Haftası Başladı


24-26 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan etkinlikler Gümrük Hanında düzenlenen açılışta Ahilik duası ve ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarıyla devam eden etkinliklerde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise ahilik ilkelerine vurgu yaparak; bu ilkelere sahip çıkılması durumunda esnafın, toplumun ve ülkenin geleceğinin daha aydınlık olacağını ifade etti.
Şehirleşmeyle beraber esnafın da sorunlarının olabileceğine değinen Vali Güvenç, bu sorunlarla hep beraber mücadele edeceklerini; sanatkâr yetiştirmek için meslek edindirme kurslarıyla, esnaf içinse Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kosgeb ve Kalkınma Ajansının destekleri ile sorunların aşılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Yeniliklerin de takip edilmesi gerektiğine değinen Vali Güvenç: “Aksi takdirde rekabet güçleşir. Bir araya gelmek, ortaklık kültürünü geliştirmek lazım. Bunları yaptığımız zaman ekonomik potansiyeli yüksek olan Şanlıurfa’da esnafımızın yüzü çok daha fazla gülecektir. Bunu yapabilecek potansiyele ve kabiliyete Şanlıurfa sahiptir. Bizim esnafımız da her şeyin en iyisine layıktır çünkü toplumumuzun temel direği esnaf ve sanatkârdır” dedi.
Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı da birer konuşma yaptı. Konuşmalarda ahilik ve esnaf-sanatkârların ekonomiye katkısına vurgu yapıldı.
Konuşmaların ardından Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibi tarafından Şed Kuşanma gösterisi etkinlikle katılanlara sergilendi. İzleyenler tarafından oldukça beğenilen gösterinin ardından Ahilik Haftası Tertip Komitesi tarafından yılın ahisi seçilen Osman Nergiz’e ve farklı esnaf kollarında çalışan kıdemli esnaflara Vali Celalettin Güvenç tarafından plaket takdim edildi. Etkinliklerde ayrıca, çıraklık ve meslek edindirme kurslarında başarılı olan gençlere de hediyeler verildi.
26. Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri 25 Eylül Çarşamba günü Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Binasında verilecek olan Geleneksel Tirit Yemeği ile devam edecek olup, 26 Eylül Perşembe günü DSİ Konferans Salonunda Harran Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kosgeb işbirliğiyle verilecek olan “Ahilik Kültürü ve Günümüzde Mesleki Eğitimler ve Yeni İmkânlar” konulu konferansla sona erecek.
Haşimiye Meydanı Gümrük Hanı içerisinde düzenlenen etkinliklere Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Eyübiye Kaymakamı Oktay Kaya, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Akbıyık daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.