banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şanlıurfada Ağaçlandırma Seferberliği…

Şanlıurfa Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Ağaçlandırma Seferberliği Kampanyası" kapsamında Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu üzerinde ağaç dikim töreni gerçekleştirildi.

     İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Şanlıurfa kent genelinde ve ana arterlerdi 10 bin adet ağaç dikilmesi planlanıyor.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İl Çevre Orman Müdür Vekili Fadıl Topdağ ve her iki belediyenin başkan yardımcıları ile idare amirlerinin katıldığı törende Karaköprü Cemre Tesisleri karşısında ağaç dikimi gerçekleştirildi.

    Ellerine küreklerini Başkan Fakıbaba ve Av. Nihat Çiftçi işçilerle birlikte açılan çukurlara ağaç dikimi yaptı. Uzun süre elinden küreği bırakmayan iki başkan yaptıkları açıklamada "Yeşil Bir Şanlıurfa" için tek yürek olduklarının mesajını verdiler. 

    "Yeşil Bir Şanlıurfa İçin" ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ağaç dikmenin yanı sıra mevcut yeşil alanların korunması adına daha titiz davranılması gerektiğini vurguladı.

    Başkan Fakıbaba, "Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yeşile önem veren bir başkanımız. Gerek Karaköprü Belediyesi gerekse de Şanlıurfa Belediyesi olarak kentin girişlerini yeşillendirmek için başlatılan ağaçlandırma seferberliğimiz planlı bir şekilde devam edecek. 2010 yılı içersinde planladığımız yerlere belirtilen sayıda ağaç dikimleri yapılacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Dikilen ağaçları Şanlıurfalılara emanet eden Fakıbaba, "İnanıyorum ki Urfalılar bu ağaçlara evlatları gibi bakacaktır. Önemli olan bu ağaçları dikmek değil dikilen ağaçların muhafaza edilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

    3 aydan bu yana ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise Şanlıurfa Belediyesi ve İl Çevre -Orman Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği Diyarbakır Yolu'nda yeşil çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

    Başkan Çiftçi, "Çevreye duyarlı olmak zorundayız. Ağaçlarımızı korumak ve onların bakımını yapmak bizim en önemli görevimizdir. Bu yüzden ben de bir kez daha üstünü çizmeliyim ki yeşili sevelim ve koruyalım" dedi.

   Şanlıurfa il, ilçe ve beldelerinde toplam 14 belediye ile imzaladıkları protokol doğrultusunda 22 bin çam ve akasya fidanı dağıttıklarını belirten İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Fadıl Topdağ amaçlarının kentin ağaçlandırılmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.