banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Şanlıurfa'da 22 bin 884 kişiye bir banka şubesi düşüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, haziran ayı itibariyle kamu ve özel bankaların ülke genelinde 11 bin 328 şubesi bulunuyor.
Türkiye'de banka şubelerinin yarıdan fazlası, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da hizmet veriyor. En fazla banka şubesi, 3 bin 342 ile İstanbul'da yer alırken, İstanbul'u, bin 119 şubeyle Ankara, 790 şubeyle İzmir ve 447 şubeyle Antalya takip ediyor. 4 ildeki 5 bin 698 banka şubesi, toplam sayının yüzde 50'den fazlasını oluşturuyor.
Bayburt, 9 şubeyle en az banka bulunan şehir olurken, bunu, 10 şubeyle Kilis, 12'şer şubeyle Hakkari ve Ardahan izliyor.
İller bazında her bir banka şubesinin kaç kişiye hizmet verdiğine bakıldığında ise kişi başına en az banka şubesi Muş'ta bulunuyor. Muş'ta yaklaşık 29 bin 518 kişiye bir banka şubesi düşüyor. Muş'u, 23 bin 331 kişiye bir banka şubesi düşen Hakkari izliyor. Şanlıurfa ise kişi başına en az şube düşen 3'ncü il konumunda bulunuyor. 77 adet banka şubesinin bulunduğu kentte, 22 bin 884 kişiye bir şube düşüyor.
Kişi başı en fazla banka şubesinin düştüğü şehirlerin başında gelen İstanbul'da 4 bin 145, Ankara'da 4 bin 437, Muğla'da 4 bin 600, Antalya'da ise 4 bin 681 kişiye birer banka şubesi düşüyor.

Rauf Maltaş / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.