banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Şanlıurfa yatırım için cazibe merkezi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek pazara açılacak olan yatırımcılar için Şanlıurfa’nın bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.



Şanlıurfa’nın hak ettiği seviyeye henüz ulaşmadığını kaydeden Parseker Şanlıurfa’nın ülkemiz için önemli bir kent olduğunun altını çizdi. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin toplam tarım alanının yüzde 4,9’una sahip olduğunu belirten Parseker, ülkedeki tarımsal sulamanın yüzde 9’unun bu kentte yapıldığını ifade etti.



ŞANLIURFA BİR CAZİBE MERKEZİ



Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise Şanlıurfa’nın en güvenilir iller arasında yer aldığını belirterek yatırımcıları Şanlıurfa’ya beklediklerini söyledi.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker’in de katıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın en güvenilir ve huzurlu iller arasında yer aldığını belirtti.  Başkan Kaya, Teşvik yasası kapsamında 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa’ya bütün yatırımcıları beklediklerini kaydetti.



Şanlıurfa’nın dışarıdan çok farklı göründüğünden yakınan Başkan Kaya; “Türkiye’de hangi ile giderseniz gidin, Şanlıurfa kadar güvenli ve huzurlu bir il bulamayacaksınız. 6. Bölgede yer almamız hepimizi çok sevindirmiştir. Burada yatırım yapmak isteyenlere her şekilde öncülük etmeye hazırız.” diye konuştu.



Şanlıurfa’nın tarım potansiyeli hakkında bilgi veren Başkan Kaya, Şanlıurfa’yı bilmeyenlerin sadece Harran Ovası’nı gördüklerini ifade etti.



2007’den sonra hükümetin Şanlıurfa’nın ve suyun önemini gördüğünü aktaran Kaya; “Son birkaç yıldır hükümetimiz Şanlıurfa’da ciddi çalışmalar yapıyor.  Türkiye pamuğunun büyük bir bölümünü karşılıyoruz. Suruç Ovası’nın sulamaya açılmasıyla birlikte stratejik bir ürün olan pamuğun üretimi daha da artacaktır.” dedi.



Türkiye’deki en kaliteli makarnalık buğdayın da Şanlıurfa’da yetiştiğine dikkat çeken Kaya, önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa’nın tarım açısından Türkiye’nin en önemli ili olacağına vurgu yaptı.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Satış, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sait Melik, Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.