banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Şanlıurfa vergi rekortmenleri VİDEO
Dedeman otelinde düzenlenen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Şanlıurfa Baro Başkanı Av.İrfan Güven, Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Daire Amirleri ve davetli misafirler katıldı.

Dedeman Otelinde düzenlenen ödül töreninde basın mensuplarına bilgi aktaran Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam şunları kaydetti , "Bilindiği üzere günümüz modern devlet anlayışında kamu harcamalarının finansmanında en önemli kaynak vergilerdir.Ülkemizde de bütçe giderlerinin %85'i vergilerden karşılanmaktadır.Batılı çağdaş devletler de vergi kaçırmak, en ciddi suçlar arasında sayılmış ve cezaları da bu ölçüde ağırlaştırılmıştır"dedi.
Sağlam sözlerine şöyle devam etti, "Ülkemizde de vergi kaçırmanın suç olduğu yasalarımızla düzenlenmiş olmakla beraber, maalesef uyum konusunda o toplumlar kadar duyarlı olmadığımız bir gerçektir.
Bu bağlamda vergisini düzgün ödeyen mükelleflerimize teşekkür ediyor, özellikle rekortmenlerimize teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum"dedi.

Sağlam, "Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, sınırlı insan kaynağımıza rağmen mükellef memnuniyeti sağlamanın ve kayıt dışı ekonomiyi asgari düzeye indirmenin gayreti içindeyiz" dedi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, Dereceye giren bütün mükellefleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

2010 Kurumlar Vergisinde İlk Beş Sıraya girenler şu şekilde;
1-Verbundplan Birecik baraj İşl. LTD ŞTİ
2-Gap Metaş LTD ŞTİ -Bucaklar LTŞ İş
3-Uluyıl İnşaat Turizm Tic. LTD ŞTİ
4-İzollar İnşaat San. LTD ŞTİ
5-Şanlı İplik Sanayi ve Ticaret LTD

2010 Şahıslar Vergisinde İlk Beş sıraya girenler de şu şekilde;
1-Hasan KİRMİÇ -Yeminli Mali Müşavir

2-Cemal Cahit Agar - Noter
3-İsmet Kılıç -Noter
4-İsmini vermeyen bir mükellef
5-Ferruh Çapan -Avukat


Murat Çiftçi / GAP Gündemi

vergi haftası ile GAPGundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.