banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa otellerinde işler durgun

Suriye’den önemli turizm geliri elde eden şehirlerin başında gelen Şanlıurfa’da, turist sıkıntı yaşanıyor.

 

İç karışıklıklar nedeni ile Suriye ile ticari ilişkiler durdu. Her anlamda etkilenen Şanlıurfa farklı pazarlara yönelse de umduğunu bulamıyor.Umutlarını yerli ve yabancı turistlere bağlayan işletmeciler, bu durum karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

 

BU YIL O CANLILIĞI GÖREMİYORUZ

 

Görüştüğümüz bazı otel işletmecileri, durumu şöyle ifade ettiler:

 

“Eylül sonu ve Ekim başında sektörümüz genellikle hareketlidir. Ancak bu yıl o canlılığı göremiyoruz. Suriye’deki çatışmaların sınıra dayandığı, mermilerin Akçakale’de yaralanmalara  yol açtığı yönündeki haberler maalesef turizmi olumsuz etkiledi. Biz ne kadar bunun aksini söylesek de rezerasyon iptallerinin önüne geçemedik.  Tek dileğimiz Suriye’de barışın sağlanması ve terör olaylarının son bulmasıdır. Aksi halde bu durum sadece turizmi değil tüm sektörleri olumsuz yönde etkiler”

 

Şanlıurfa El-Ruha Oteli Genel Müdürü Ertuğrul Er,ve Harran Otel Sahibi  Sait Denek, Suriye’de yaşanan iç savaş’ın turizmi nasıl etkilediği  konusunda açıklamalarda bulundu.

 

 

REZERVASYONLAR İPTAL OLUYOR

 

El-Ruha Oteli Genel Müdürü Ertuğrul Er, “Güneydoğunun kaderi bu olsa gerek. Tarihi ve kültürel özelliklerimizi ön plana çıkarıp kültür turizmine değişik bir renk ve değer katmak için yaşanan umutlarımızı ve ekonomik anlamda yeteri kadar nasiplenmemize engel olan terör sıkıntıları ilaveten Suriye’deki sorunların son derece üzüntü ve sıkıntısı içerisindeyiz.  Bölgemiz sahil turizminden zıt olan kültür turizmi ağırlıkta olup sürekli hareket halinde olan turizmin farklı bacağıdır.Bölgemize gelen insanlar kültürel zenginliklerimizi görmek için sürekli gezmekten oluşan terör savaş sıkıntısı işimizi daha da sıkıntılı hale ve riskini daraltmaktadır.1 Eylülden itibaren 10 değişik yerden gruplarımız iptal oldu. Temennimiz biran önce bu sıkıntılardan kurtulup Şanlıurfa’yı tanıtmak ve bölgemize gelen turistlere misafirlere kültürümüzü iyi tanıtıp turizmi yükselmektir.Sabrın timsali Hz. Eyüp peygamber’in özelliklerini taşıyan bizler sabırla bu kötü günlerin biran önce geçmesini bekliyoruz. Ekonomik anlamda turizm ciddi anlamda yara almıştır.” dedi

 

 

BİZDE PAYIMIZA DÜŞENİ ALDIK

 

Şanlıurfa Harran Otel sahibi Sait Denek, ise “Turizm açısında bu yıl büyük bir kayıp yaşadık.Eski yıllara oranla çok düşüş yaşandı. Neden olarak ta Suriye’deki iç savaş olarak gösteriliyor. Bizde turizm olarak payımıza düşeni aldık. İlkbaharda bizde %20 gibi ciddi bir düşüş oldu.  Daha önceden kapılar açıktı, tüccarlar gidip geldiğinden dolayı fazla sıkıntı yaşanmadı. Ama kapıların tamamen kapanması ile çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Suriye’deki olaylar Şanlıurfa ticaretini kötü etkiledi.Konaklama olarak %5 ile %15 gibi düşüş oldu oda yaklaşık olarak üç trilyon gibi ciddi bir miktar eder. “ şeklinde konuştu

İbrahim Felhan / Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.