banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa olarak Neden Çevre İllere Göre Fahiş Fiyatlardan LPG Alıyoruz?

 Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Demirel, En kısa zamanda yetkililerin bir çalışma yapıp bu duruma bir el atmasını beklediklerini söyledi.

İŞTE YAZILI OLARAK YAĞILAN O AÇIKLAMA

Bir STK olarak Şanlıurfa Gıda Toptancıları Derneği yöneticileri son zamanlarda iyice belirginleşen LPG zulmüne tavrımızı ve tepkimizi koymak adına bu yazı dizisini kaleme alma gereği duyduk. Şanlıurfa’nın komşu illerinde 2.00 TL’nin altında satılan LPG’nin memleketimizde 2.70’lere varan uçuk rakamlarla halka satılmasına vicdanen karşıyız. Ortada ciddi bir dram yaşanmaktadır. Bugün Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman’a göre bir depo LPG’de ortalama 25.00 lira fazla para ödemekteyiz. Bunun sebebi ile ilgili yetkililerden en ufak bir açıklama gelmemekle birlikte, konuya iyice duyarsızlaşan yöneticilerin rahatlığı da ayrı bir düşünce konusu.

Büyükşehir üzerinden Belediyesi’nin BELSAN akaryakıt istasyonları açarak halka daha uygun fiyatlarla yakıt satması hem belediyemize bir gelir sağlayacak hem de kamu vicdanını rahatlatacaktır.Buna benzer bir uygulama Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Memleketimizin 12 milletvekili bulunmaktadır. Konuyla ilgili gerekirse meclise bir gensoru sunulmalıdır.Ayrıca rekabeti önleyecek her türlü anlaşma kanunen yasaklanmıştır. Bu şekilde bir anlaşma sözkonusu ise gerekli cezai müeyyide uygulanmalıdır. Halkımızın ekonomik durumu gözler önündedir. Şanlıurfa’da para kazanmanın ne kadar zor olduğunu açıklamaya gerek bile duymuyorum. İşçi, esnaf, çiftçi binbir zorlukla, alınteriyle emek harcayarak üç beş kuruş kazanıp, akaryakıt baronlarına haklarından fazla ödeyemezler…

En kısa zamanda yetkililerin bir çalışma yapıp bu duruma bir el atmasını bekliyoruz. Aksi takdirde halkın sabrı iyice taşmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.