banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Şanlıurfa kayıtlı istihdamla gelişir

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Teşvik Uygulamaları" konulu seminere katıldı.

 

SGK Konferans Salonunda düzenlenen seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali Güvenç, yapılan toplantının önemine değinerek, toplantının taraflar adına verimli geçmesini diledi. Son on yılda Türkiye’de bir tarih yazıldığını kaydeden Vali Güvenç, bunun hayatın her alanında atılan olumlu adımlar sayesinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Mutlaka kayıtlı ekonomiye geçilmesi gerektiğini belirten Güvenç, “Bu işte geri dönüş yoktur. Dört yıl önce kayıt dışı istihdam yüzde kırk dört civarındaydı, şimdi ise yüzde otuzun altına inmiştir. Bir puanlık kayıt dışı istihdamın bu ülkeye bedeli 823 milyon liradır. Demek ki dört senede yüzde on iyileşme olduysa 10 milyar lira genel bütçeye katma değer sağlanmış demektir” dedi. “Başımıza ne geliyorsa kayıtsızlıktan, hesapsızlıktan geliyor” diyen Vali Güvenç, “kayıt dışı istihdamdan kayıtlı istihdama geçildikçe önümüz daha da açılacaktır” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kara ise tüm sigortaların SGK çatısı altında toplandığını ifade ederek; “Amaç, vatandaş odaklı bir hizmet anlayışıyla herkese adil bir şekilde hizmet sunmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç tarafından katılımcılara yönelik bir sunum yapıldı. Sunumda başta SGK reformunun ana bileşenleri olmak üzere birçok konuda dinleyicilere bilgiler aktarıldı.


Düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen, Mustafa Yavuz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, SGK İl Müdürü Mehmet Kara, daire amirleri ve sgk çalışanları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.