banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Hayvan besicileri açıklama bekliyor! Fakıbaba Verdi, Ekinci İptal Etti

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçe belediyesinin canlı hayvan pazarı civarında daha önce kendilerine verilen yerlerin imar izninin iptal edilmesine tepki gösteren besiciler, belediyenin kendilerini mağdur ettiği ileri sürdü. peki ama hayvan besicilerini kim mağdur etti?


Hayvancılığı merkezi konumunda olan illerin başında gelen Şanlıurfa’da besicilerin sorunları bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen şap hastalığının oluşturduğu mağduriyetin etkisini üzerinden atamayan kentteki besicileri yeni bir sorunla karşı karşıya.

Şanlıurfa’da hayvancılığın merkezi olan ilçede insanları olumsuz etkilediği için Eyyübiye Belediyesi tarafından ilçe içerisinde hayvancılığa yasak getirildi. Bu karar üzerine belediyeye bağlı zabıta ekipleri, tespit ettikleri evleri uyararak evlerin altında ahır olarak kullanılan yerlerin boşaltılmasını istedi. Tüm uyarılara rağmen ilçede hayvancılık yapmaya devam eden besicilere ise cezai işlem uygulandı.

İlçede hayvancılık yapılmasına yasak getiren belediyenin, aynı anda hem A. Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanı olduğu dönemde yeni açılan canlı hayvan pazarı civarında verilen imar iznini hem de son dönemde kendisinin verdiği imar iznini iptal etmesi besicileri mağdur ediyor. İlçede hayvancılık yasak olduğu gibi canlı hayvan pazarında bulunan arsalarında da yeni bir yer inşa edemeyen besiciler ne yapacağını şaşırmış durumda.

Yaşanan mağduriyeti Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlarla görüştükleri halde hiç kimsenin kendilerine net bir açıklama yapmadığını belirten besiciler, yetkililerin bir an önce söz konusu soruna çözüm bulmasını beklediklerini söyledi.

Canlı hayvan Pazarı Derneği İzzet Çiftçi, yaşanan mağduriyeti İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

Son günlerde durma noktasına gelen hayvancılığın, belediyenin bu tutumuyla daha da çok zarar göreceğini ifade eden Çiftçi şöyle konuştu: "Şanlıurfa’daki hayvan pazarı hayvancılık merkezi tarım-kent ruhsatıyla Tarım Bakanlığından ruhsat almış bir Türkiye’nin en büyük pazarıdır. Burası geniş meralarıyla hayvancılık için uygun bir yerdir. Yolu, suyu ve geniş et kombinesi gibi birçok açıdan avantajlı bir yerdir. Belediyenin burayı niye iptal ettiğini anlamış değiliz. Belediye bu konuda bir açıklama yapmak zorundadır.”

“Belediye yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz”

Dönemin Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba döneminde canlı hayvan pazarı civarında değişik metrekarelerde yaklaşık 650 parselin hayvancılıkla uğraşan besicilere verildiğini belirten Çiftçi, Eyyübiye Belediyesinin hem bu imar iznini hem de kendisinin verdiği 50-60 projenin imar iznini iptal ettiğini söyledi.

Besicilerin yaşadığı bu sorunun giderilmesi için defalarca yetkililerle görüştüğü halde bu konuda kendisine net bir cevabın verilmediğini ileri süren Çiftçi, söz konusu yer ile ilgili besicilerden habersiz yapılacak herhangi bir girişimi kabul etmeyeceklerini söyledi.

“Hayvanlarımızı götüreceğimiz bir yer olmadığı için ortada kaldık”

Tüm besici esnafın çok mağdur olduğunu belirten besici Recep T. “Şu anda şehirde hayvan barındırmıyorlar. Yeni hayvan pazarına gidin diyorlar ama burada da belediye ruhsat vermiyor. Bizler bu durumu konuşmak için yetkililerle görüşmemize rağmen bize olumlu bir cevap verilmiyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bu işe el atın ve bu sorunumuzu çözün.” diye belirtti.

Hayvanlarını götüreceği bir yeri olmadığı için ortada kaldığını ifade eden Aziz K. ise yetkililere seslenerek yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini istediklerini söyledi.

Şehirde hayvancılık yasaklandığı için hayvanlarını götürecek bir yeri olmadığını ifade eden Ahmet S, buraya neden ruhsat verilmediğinin açıklanması gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak, Mustafa Gül- İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.