banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa'da 2 milyon liralık zarar önlendi

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları devam ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği olarak 01-15 / 02 / 2018 tarihleri arası yapılan çalışmalarda Şanlıurfa ve çevre illerden çok sayıda otomobil, kamyon ve motosikletlerin çalındığı tespit edildi. Şahısların çalıntı araçları kentin ilçe ve köylerine para karşılığında sattıkları, çalınan bazı araçların şase ve motor numaralarının değiştirilerek trafiğe çıkarıldığı,  olaya karışan şahısların bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri, ayrıca çalınan araçların çeşitli suçlarda kullanılabileceği yapılan araştırmalarda tespit edildi. Bu kapsamda ilimiz genelinde yaklaşık olarak 7000 aracın sorgulaması yapıldı.

Yapılan çalışmalar kapsamında 24 adet çalıntı oto ve kamyon, 25 adet çenç oto ve kamyon, 102 adet çalıntı motosiklet, 2 hacizli yakalamalı oto, toplamda ise 153 adet çalıntı-çenç otomobil, kamyon ve motosiklet ele geçirildi.

Konuyla alakalı olarak 27 kişi yakalanarak gerekli adli işlemler yapıldı. Yapılan bu operasyonlar sonucunda 15 – 20 yıl önceye ait çalıntı araçlar bulundu, birçok vatandaşımızın maddi ve manevi mağduriyetleri giderildi. Yine aynı çalışmalarda yaklaşık 2.000.000 TL’lik kamu zararının önüne geçilmiş, ayrıca gerçekleşmesi muhtemel olan çeşitli suçların önüne geçirildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Oto Hırsızlık ekipleri olarak çalıntı araçların bulunması şüphelilerin tespitine yönelik araştırmaların titizlikle devam edeceği öğrenildi. RUHA AJANS

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.